За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Силата на мозъка: Всичко, което трябва да знаете, за да имате щастлив и здрав мозък

Три живота седмично
Три живота седмично
Парфюмът на изгнанието
Парфюмът на изгнанието
Автор: Катрин де Ланг 36193
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-579-4

„Страхотна книга, която ще ви помогне да се грижите за най-мощния компютър, който някога ще имате“ – Джей Джаямохан, консултиращ детски неврохирург, болница „Джон Радклиф“, Оксфорд.

Това е съществен наръчник за по-добър и по-дълъг живот. Богат е на упражнения и практични съвети как да запазим във форма най-жизненоважния си орган и разкрива науката между мозъчната функция и как сънят, упражненията, диетата и дори социализирането са основополагащи за поддържането на сивото ни вещество.

Какво означава да имате щастлив и здрав мозък? Особено при  настоящия климат, когато начинът ни на живот се променя драстично и опознаването на факторите, които влияят на мозъчните функции, и нещата, които можем да правим, за да ги подобрим, са от решаващо значение.

Написана по достъпен и увлекателен начин за хора, които не се занимават с наука, тази книга дава изчерпателен и актуален поглед към разбирането ни за нарушенията на мозъка и това колко бързопроменяща се е тази сфера и колко много не знаем за нея. Като включва завладяващи прозрения от водещи учени в областта и се фокусира върху важни теми като диетата, съня, упражненията, мозъчните тренировки и емоциите, “Силата на мозъка” обяснява науката зад това, което наистина засяга нашия мозък, и ни дава съвети и упражнения, чрез които да подобряваме и запазваме функциите на мозъка, докато стареем.

Автор

Катрин де Ланг

Катрин де Ланг е научен журналист и редактор в New Scientist и автор на книги. Нейната специалност е биомедицинска наука с особен интерес към храненето, упражненията, генетиката, неврологията и психологията. Преди да се присъедини към New Scientist, тя работи на свободна практика като редактор и видео и аудио продуцент. Нейни статии са публикувани в Nature, The Observer, The Telegraph, BBC Fut...

Допълнителна информация

Година 2024
Превод Валентина Истаткова
Оригинален език Английски
Художник Дейвид Удроф
Дизайн Яна Аргиропулос
Обем 320 с.
Формат 14 х 21 см
Корици Меки
Категории Enthusiast Books
Enthusiast Science

За медиите

Какво означава да имаш здрав и щастлив мозък? Научният журналист Катрин де Ланг внимателно подбира полезни практики, които поддържат във форма диригента в тялото. В „Силата на мозъка“, издавана от „Ентусиаст“, авторката увлекателно разкрива връзката между мозъчната функция и как сънят, упражненията, диетата и дори социализирането са основополагащи за поддържането на сивото вещество.

Катрин де Ланг е научен журналист и редактор в New Scientist и автор на две книги. Нейната специалност е биомедицинска наука с особен интерес към храненето, упражненията, генетиката, неврологията и психологията. Преди да се присъедини към New Scientist, тя работи на свободна практика като редактор и видео и аудио продуцент. Нейни статии са публикувани в Nature, The Observer, The Telegraph, BBC Future, BBC Focus и др.

При настоящия климат и драстичната промяна на начина на живот опознаването на факторите, които влияят на мозъчните функции, и нещата, които са нужни за тяхното подобрение, са от решаващо значение. Катрин де Ланг пише настоящата книга по достъпен начин за хора, които не се занимават с наука и дава изчерпателен и актуален поглед към разбирането за нарушенията на мозъка, колко бързопроменяща се е тази сфера и колко много не се знае за нея.

Изданието включва любопитни твърдения от водещи учени в областта и се фокусира върху важни теми като диетата, съня, упражненията, мозъчните тренировки и емоциите. То обяснява науката зад това, което наистина засяга най-важния орган, и предлага съвети и упражнения, чрез които човек да запази доброто състояние на функциите на мозъка, докато старее.

Какви храни да консумираме за по-добро настроение? От колко сън се нуждаем наистина? Как самотата променя мозъка ни? Каква е лечебната сила на домашните любимци? Как характерът ни влияе на психичното здраве? Защо стресът невинаги е лош? И как умората може да е само в ума ни? Всички отговори на тези въпроси се разгръщат в „Силата на мозъка“.

„Страхотна книга, която ще ви помогне да се грижите за най-мощния компютър, който някога ще имате“, споделя Джей Джаямохан, консултиращ детски неврохирург в болница „Джон Радклиф“ в Оксфорд.

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: