За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Парфюмът на изгнанието

Силата на мозъка: Всичко, което трябва да знаете, за да имате щастлив и здрав мозък
Силата на мозъка: Всичко, което трябва да знаете, за да имате щастлив и здрав мозък
Комплект „Йога“
Комплект „Йога“
Автор: Ондин Каят 36194
24.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-582-4

Разтърсваща семейна сага за най-мрачните години в историята на арменския народ.

 

„Първият ключ е там, където цъфти жасминът.“

Това е последното съобщение, което Талин получава от баба си Нона – жената, която я е отгледала, напътствала и е била до нея във всеки етап от живота й. Тя я е научила да разпознава цяла вселена от неуловими аромати и да ги превръща в невероятни парфюми. Но сега Нона е мъртва и Талин трябва да застане начело на компанията, създадена от баба й в Париж.

Под жасминовия храст в градината на Нона младата жена открива кожен бележник – тайния дневник на своята прабаба Луиз. Страниците му разкриват драматичната история на семейството: арменския геноцид, страха, ужаса, изгнаничеството, през които са преминали предците й. Но в тези страници се крият също така и надеждата, и способността за възкресение, съпровождащи всеки мъчителен период от човешката история. Като повдига завесата над тайните и травмите от миналото на своя род, Талин намира сили да се освободи от кошмарите, които я преследват в собствения й живот, за да започне да го живее свободно и пълноценно.

Този въздействащ, поетичен роман, вдъхновен от семейната история на авторката, разглежда с много дълбочина и финес връзката между майка и дъщеря, предаването на родовите травми от поколение на поколение и не на последно място, отдава почит на умението на човешкия дух да устоява на всякакви изпитания и да се възражда.

 

„Един елегантен и завладяващ роман, който оставя незабравими следи.“

Татяна дьо Роне

Автор

Ондин Каят

Ондин Каят е писателка с арменски, ливански и френски произход. До момента е публикувала 9 романа, като сред тях най-успешен е „Парфюмът на изгнанието“.
Каят е ангажирана с различни социални каузи. По нейна инициатива е създадена глобалната лотария „Да заложим за един по-добър свят“, чиято цел е да финансира големи хуманитар...

Допълнителна информация

Година 2024
Превод Албена Шарбанова
Оригинален език Френски
Дизайн Яна Аргиропулос
Обем 464 с.
Формат 14 х 21 см
Категории Enthusiast Books

За медиите

Френската писателка Ондин Каят дебютира у нас с най-успешната си книга „Парфюмът на изгнанието“. Разтърсващ и прочувствен, този роман отдава почит към живота, света и човечеството, особено арменския народ. Пропит с опияняващи аромати, сюжетът е вдъхновен от личната история на авторката и разглежда с дълбочина и финес връзката между майка и дъщеря, предаването на родовите травми и устойчивостта на човешкия дух пред всякакви изпитания. Изданието излиза под логото на „Ентусиаст“.

До момента Ондин Каят е публикувала девет заглавия, като сред тях най-търсеното и коментирано е „Парфюмът на изгнанието“. Известната френска журналистка Татяна дьо Роне го определя като „елегантен и завладяващ роман, който оставя незабравими следи“. Отделно от писателската си кариера Каят е ангажирана с различни социални каузи. По нейна инициатива е създадена глобалната лотария „Да заложим за един по-добър свят“, чиято цел е да финансира големи хуманитарни проекти.

Всичко започва със смъртта на Нона – бабата на Талин, която отглежда, напътства и подкрепя внучката си във всеки етап от живота ѝ. Тя я учи да разпознава цяла вселена от неуловими аромати и да ги превръща в невероятни парфюми. След кончината ѝ Талин е изправена пред предизвикателството да бъде начело на компанията, създадена от баба ѝ.

Под жасминовия храст в градината на Нона младата жена открива кожен бележник – тайния дневник на своята прабаба Луиз. Страниците му разкриват драматичното минало на семейството: арменския геноцид, страха, ужаса и изгнаничеството, през които са преминали предците ѝ. Но също така и надеждата, и способността за възкресение, съпровождащи всеки мъчителен период от човешката история. Като повдига завесата над тайните и травмите от миналото на своя род, Талин намира сили да се освободи от кошмарите, които я преследват в собствения ѝ живот, за да започне да го живее свободно и пълноценно.

Тази обаятелна одисея потапя читателите сред шепота на миналото, копнежа за промяна и обещанието за надежда, които ехтят на всяка страница. „Парфюмът на изгнанието“ трогателно напомня, че дори и най-дълбоките рани могат да се превърнат в източник на сила по пътя на израстването.

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: