За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Червено злато

Мама греши
Мама греши
Преходът към себе си. Какво означава зодиакалният ни знак?
Преходът към себе си. Какво означава зодиакалният ни знак?
Автор: Людмила Филипова 35916
15.00 лв. 2999-10-10 Електронно издание

ISBN: 978-619-164-364-6

Романът „Червено злато“ е вдъхновен и базиран на действителни факти и събития, които, преплетени с художествена интерпретация, ни сблъскват с различни човешки съдби, водещи до разтърсващи световни разкрития. Проститутката Корина, която е готова на всичко, за да изхрани сина си Бакари. Винсент Винегер – бивш служител на австрийската компания „Абловия“, замесена в международни скандали заради хилядите литри заразена кръв, които продава по света. Разследващият журналист Кирил, който е решен да изобличи тази конспирация. Шестима български медици и един палестински лекар, които попадат в арабски затвор по неизвестни причини и преживяват жестоки изпитания и мъчения. Заплетени в неочаквана световна конспирация и игра за международно влияние. И една любов, която, по-силна от всичко, преодолява смъртната опасност, страха и суровите арабски закони.

Книгата ни разкрива значими глобални тайни, конспирации и заговори. Незаконна търговия с кръв, която причинява смъртта на повече от 2 милиона души, разпространявайки ХИВ вируса и други болести чрез нелегални, но политически защитени канали.

„Червено злато“ подлага на изпитание смелостта ни да се сблъскаме челно с образи, които – банализирани от телевизионните новини – сега се изправят плътни, ярки и раняващи и най-притъпената съвест.

Любен Дилов-син

Автор

Людмила Филипова

 

Людмила Филипова следва магистратура по астрономия към Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Завършила е специалност „Икономика и управление на индустрията“ в УНСС и има магистърска степен по мениджмънт от „Сити Юнивърсити“ САЩ.През 2009 г. завършва програма по творческо писане в Оксфорд. Участник е в българска...

Допълнителна информация

Година 2020
Дизайн Небойша Зорич
Формат ePUB
Категории Електронни книги

За медиите

Един от най-популярните и коментирани романи на обичаната българска писателка Людмила Филипова излиза в ново издание от „Ентусиаст“. Вдъхновен от шокиращите данни за световната нелегална търговия с кръвни продукти, взела милиони невинни жертви, и от драматичните събития около процеса срещу българските медици в Либия, „Червено злато“ изобличава значими глобални тайни, конспирации и заговори, бизнес и политически игри за власт и пари.

Майсторският политически трилър на Людмила Филипова преплита реални факти, скрити опасности и неочаквани международни разкрития. Писателката създава едновременно завладяваща и напрегната история за невидими, но напълно реални заплахи, които и днес застрашават всеки от нас. За тайната масова търговия със смъртоносен продукт, облечен в опаковка на скъпо животоспасяващо лекарство, което може да попадне във всяка болница по света. Но най-вече за несъкрушимата човешка воля, за неумиращата надежда и за любовта, която побеждава всички страхове.

Базирана на дългогодишно авторско разследване, проведено на територията на седем държави и няколко континента, в „Червено злато“ се разпознават образите на български и световни политици, процеси и лица от медиите. Романът среща читателите и със съдбите на изключително значими, но никому неизвестни хора.

„Тази книга е една от милиардите възможни истории, основани на сбор от факти… Възможно е много хора да не разпознаят своята версия в нея. Защото все пак в училище учим История, а не сбор от факти“, споделя Филипова.

Разказът се разпростира по цялото земно кълбо. Америка, Европа, Русия, Либия, Зимбабве и Изтока са въвлечени в незаконна търговия с кръв, която причинява смъртта на повече от 2 милиона души, като разпространява ХИВ вируса, Хепатит и други болести чрез нелегални, но печеливши и политически защитени канали.

Няколко човешки съдби се преплитат в капана на смъртоносния, но доходоносен бизнес с „червеното злато“. Проститутката Корина е готова на всичко, за да изхрани сина си Бакари. Винсент Винегер е бивш служител на австрийската компания „Абловия“, замесена в международни скандали заради хилядите литри заразена кръв, които продава по света. Разследващият журналист Кирил е решен да изобличи тази конспирация и пробудилата се съвест на Винсент ще му помогне да го направи. Шестима български медици и един палестински лекар се озовават в арабски затвор по неизвестни причини и преживяват жестоки изпитания и мъчения.

Според Любен Дилов-син отчетливите епизоди, сюжети и яростни образи превръщат „Червено злато“ във филм. „Книгата подлага на изпитание смелостта ни да се сблъскаме челно с образи, които – банализирани от телевизионните новини – сега се изправят плътни, ярки и раняващи и най-притъпената съвест.“

Е-КНИГИ - покупка и указания за ползване

ВНИМАНИЕ: Само регистрирани потребители имат възможност да закупуват е-книги.

*Електронните книги, поръчани от www.enthusiast.bg, не са съвместими с Kindle.

Преди да закупите, а след това и да изтеглите електронна книга с DRM защита от www.enthusiast.bg, е необходимо да изпълните следните действия:

 

1. Създайте си регистрация в Adobe.com, за да получите Adobe ID (това са мейлът, с който сте се регистрирали в платформата, и паролата за достъп).

*Ако вече разполагате с регистрация, пропуснете тази стъпка.

 

Указание за регистрация:

Посетете сайта на Adobe ТУК

Попълнете вашите данни. Задължителни за попълване полета са собствено и фамилно име, имейл, парола, държава.

След попълване на полетата изберете от долната част на екрана „Записване“, за да завършите своята регистрация. След тази стъпка регистрацията е успешно направена.

След като вече имате създадена регистрация в Adobe.com, е важно да запазите имейл адреса и паролата, с които сте се регистрирали, защото ще трябва да ги въведете в програмата или устройството за четене, когато четете електронни книги с DRM защита.

 

2. Инсталирайте софтуера за четене Adobe Digital Editions, в който трябва да въведете регистрираните в Adobe.com имейл и парола.

Можете да свалите Adobe Digital Editions ТУК.

ВАЖНО: Ако не активирате (authorization) Вашият Adobe Digital Editions с Adobe.com регистрацията Ви, то няма да имате достъп до закупените от вас книги.

*За да сте сигурни, че профилът ви в Adobe Digital Editions е активиран:

- При мобилно устройство: Отидете в секция Settings -> Accounts, където трябва да излиза бутон Deauthorize, ако вместо това пише Authorize, това означава, че все още профилът ви не е потвърден с Adobe ID (имейл и парола) и трябва да го потвърдите.

- При компютър (PC): Отидете в секция Help -> Authorize Computer, където трябва да въведете данните от профила ви в Adobe ID (имейл и парола).

 

3. Направете регистрация в електронната книжарница www.enthusiast.bg

След направена регистрация в нашата електронна книжарница добавете желаните е-книги в кошницата си. Завършете поръчката и извършете плащане.

*Как да направите поръчка от сайта разберете ТУК.

*Плащането на електронни книги се извършва единствено чрез PayPal и чрез ePAY. След като плащането бъде прието, електронната книга ще бъде активна във вашия профил.

За да я изтеглите, е необходимо да влезете в графа ПОРЪЧКИ НА ПОТРЕБИТЕЛ:

Изберете синия бутон ПРЕГЛЕД:

 

 

В дъното на страницата ще откриете своята поръчка. Натиснете бутон ИЗТЕГЛИ и свалянето ще започне автоматично в нов прозорец. Изтеглете файла в папка, до която имате лесен достъп (на мобилното устройство или компютъра):

 

Ако използвате Adobe Digital Editions, след изтегляне на електронната книга трябва да я добавите в библиотеката на Adobe Digital Editions чрез бутон File -> Add to Library и избирате файла на вече изтеглената електронна книга, който да добавите:

 

При технически проблем, свързан със свалянето на електронната книга, свържете се с нас на dimitrov@enthusiast.bg

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: