За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Мастиленият лабиринт

Вкусът на приключенията. 10 истории за лакомници
Вкусът на приключенията. 10 истории за лакомници
Твоето тяло казва: Обичай се!
Твоето тяло казва: Обичай се!
Автор: Людмила Филипова 5552
22.00 лв. 17.60 лв. 2024-06-02 23:59:59 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-309-7

18.00 лв. Електронно издание

ISBN: 978-619-164-535-0

Купи с отстъпка

заедно с други книги от:

Людмила Филипова

Людмила Филипова за пореден път грабва читателя със завладяващ роман-исторически ребус, с който ни връща хиляди години назад, по следите на загадъчно изчезналата балканска древна цивилизация на Меандритите, която поставила основите на всички познати ни по-нататъшни култури в човешката история.

…В стара библиотека в Рим, в края на най-стария път в Европа – Виа Апия, е намерен таен, старателно пазен ръкопис, чиито последни страници читателят разгръща с всяка глава на романа. Амбициозната млада археоложка Вера Кандилова поема по следите на изчезналата цивилизация, но нейните изследвания са възпрепятствани от тайнствената организация на Безплътните стражи на истинската история. Със своите знания и интуиция Вера намира все повече странни доказателства за своята теория, но е въвлечена в неповторим трилър със серия от убийства, кражба на уникални артефакти, отвличания, които трябва да прикрият истината за нашите начала, понеже така ще се променят из основи стандартните представи за произхода и развитието на цялото наше културно минало. Археоложката все повече се доближава до истината, но попада в истински лабиринт – заплетени нишки от символи, които трябва да дешифрира и да подреди в тяхната логична последователност. Но по следите ѝ тръгва тайнственият Ариман, екзекуторът на Безплътните, въплъщение на безмилостното Зло. Амбициозната героиня рискува и живота си в името на научната истина, докато накрая достига до първоизточника. Кой е той и къде се намира? Ще узнаете, като проследите тази история, основана на реални събития, артефакти и научни трудове.

По този завладяващ, майсторски написан роман, е заснет и документален филм на National Geographic.

Автор

Людмила Филипова

 

Людмила Филипова следва магистратура по астрономия към Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Завършила е специалност „Икономика и управление на индустрията“ в УНСС и има магистърска степен по мениджмънт от „Сити Юнивърсити“ САЩ.През 2009 г. завършва програма по творческо писане в Оксфорд. Участник е в българска...

Допълнителна информация

Година 2019
Дизайн Небойша Зорич
Обем 432 с.
Формат 14 х 21 cm
Корици Меки с маншети
Категории Enthusiast Books

За медиите

След дълго отсъствие от родния пазар „Ентусиаст“ преиздава един от най-обичаните и популярни романи на писателката Людмила Филипова точно 10 години след първата му поява – „Мастиленият лабиринт“. В този завладяващ исторически ребус, авторката на „Смисълът“ и „Войната на буквите“ ни връща хиляди години назад по следите на загадъчно изчезналата балканска древна цивилизация на Меандритите, поставила основите на всички познати ни по-нататъшни култури в човешката история. Интересът към тази книга е толкова голям, че през 2012 г. National Geographic тръгва по следите на историята на Филипова и създава документалния филм „Орфеевият амулет“.

Всичко в романа започва, когато в стара библиотека в Рим, в края на най-стария път в Европа – Виа Апия, е намерен таен, старателно пазен ръкопис. Амбициозната млада археоложка Вера Кандилова поема по следите на изчезнала цивилизация, но нейните изследвания са възпрепятствани от тайнствената организация на Безплътните стражи на истинската история. Със своите знания и интуиция Вера намира все повече странни доказателства за своята теория, но е въвлечена в неповторим трилър със серия от убийства, кражба на уникални артефакти, отвличания, които трябва да прикрият истината за нашите начала. Младата жена е на път да преобърне из основи стандартните представи за произхода и развитието на културното ни минало.

Археоложката все повече се доближава до истината, но попада в истински лабиринт – заплетени нишки от символи, които трябва да дешифрира и да подреди в тяхната логична последователност. По следите ѝ тръгва тайнственият Ариман, екзекуторът на Безплътните, въплъщение на безмилостното Зло. Амбициозната героиня рискува живота си в името на научната истина, докато накрая достига до първоизточника. Но кой е той и къде се намира?

Според проф. Амелия Личева романът се разполага на границата на документалистиката и фикцията – героите са пълнокръвни персонажи със своя история и роля, носители на идеи.

„Тази книга заема празна ниша в българската литература – романите загадка. Те нямат възрастови ограничения и носят информация, която се запомня“, споделя за „Мастиленият лабиринт“ Мария Станкова. А Стилиян Иванов е категоричен: Това е не просто роман, а киноразказ, който ще ви накара да преосмисляте многократно представите си за началото на човешкото знание.“

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: