За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Червено злато

Дневник на чумавата година
Дневник на чумавата година
Мама греши
Мама греши
Автор: Людмила Филипова 35913
20.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-363-9

15.00 лв. Електронно издание

ISBN: 978-619-164-364-6

Купи с отстъпка

заедно с други книги от:

Людмила Филипова

Романът „Червено злато“ е вдъхновен и базиран на действителни факти и събития, които, преплетени с художествена интерпретация, ни сблъскват с различни човешки съдби, водещи до разтърсващи световни разкрития. Проститутката Корина, която е готова на всичко, за да изхрани сина си Бакари. Винсент Винегер – бивш служител на австрийската компания „Абловия“, замесена в международни скандали заради хилядите литри заразена кръв, които продава по света. Разследващият журналист Кирил, който е решен да изобличи тази конспирация. Шестима български медици и един палестински лекар, които попадат в арабски затвор по неизвестни причини и преживяват жестоки изпитания и мъчения. Заплетени в неочаквана световна конспирация и игра за международно влияние. И една любов, която, по-силна от всичко, преодолява смъртната опасност, страха и суровите арабски закони.

Книгата ни разкрива значими глобални тайни, конспирации и заговори. Незаконна търговия с кръв, която причинява смъртта на повече от 2 милиона души, разпространявайки ХИВ вируса и други болести чрез нелегални, но политически защитени канали.

„Червено злато“ подлага на изпитание смелостта ни да се сблъскаме челно с образи, които – банализирани от телевизионните новини – сега се изправят плътни, ярки и раняващи и най-притъпената съвест.

Любен Дилов-син

Автор

Людмила Филипова

 

Людмила Филипова следва магистратура по астрономия към Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Завършила е специалност „Икономика и управление на индустрията“ в УНСС и има магистърска степен по мениджмънт от „Сити Юнивърсити“ САЩ.През 2009 г. завършва програма по творческо писане в Оксфорд. Участник е в българска...

Допълнителна информация

Година 2020
Дизайн Небойша Зорич
Обем 336 с.
Формат 14 х 21 cm
Корици Меки с маншети
Категории Enthusiast Books

За медиите

Един от най-популярните и коментирани романи на обичаната българска писателка Людмила Филипова излиза в ново издание от „Ентусиаст“. Вдъхновен от шокиращите данни за световната нелегална търговия с кръвни продукти, взела милиони невинни жертви, и от драматичните събития около процеса срещу българските медици в Либия, „Червено злато“ изобличава значими глобални тайни, конспирации и заговори, бизнес и политически игри за власт и пари.

Майсторският политически трилър на Людмила Филипова преплита реални факти, скрити опасности и неочаквани международни разкрития. Писателката създава едновременно завладяваща и напрегната история за невидими, но напълно реални заплахи, които и днес застрашават всеки от нас. За тайната масова търговия със смъртоносен продукт, облечен в опаковка на скъпо животоспасяващо лекарство, което може да попадне във всяка болница по света. Но най-вече за несъкрушимата човешка воля, за неумиращата надежда и за любовта, която побеждава всички страхове.

Базирана на дългогодишно авторско разследване, проведено на територията на седем държави и няколко континента, в „Червено злато“ се разпознават образите на български и световни политици, процеси и лица от медиите. Романът среща читателите и със съдбите на изключително значими, но никому неизвестни хора.

„Тази книга е една от милиардите възможни истории, основани на сбор от факти… Възможно е много хора да не разпознаят своята версия в нея. Защото все пак в училище учим История, а не сбор от факти“, споделя Филипова.

Разказът се разпростира по цялото земно кълбо. Америка, Европа, Русия, Либия, Зимбабве и Изтока са въвлечени в незаконна търговия с кръв, която причинява смъртта на повече от 2 милиона души, като разпространява ХИВ вируса, Хепатит и други болести чрез нелегални, но печеливши и политически защитени канали.

Няколко човешки съдби се преплитат в капана на смъртоносния, но доходоносен бизнес с „червеното злато“. Проститутката Корина е готова на всичко, за да изхрани сина си Бакари. Винсент Винегер е бивш служител на австрийската компания „Абловия“, замесена в международни скандали заради хилядите литри заразена кръв, които продава по света. Разследващият журналист Кирил е решен да изобличи тази конспирация и пробудилата се съвест на Винсент ще му помогне да го направи. Шестима български медици и един палестински лекар се озовават в арабски затвор по неизвестни причини и преживяват жестоки изпитания и мъчения.

Според Любен Дилов-син отчетливите епизоди, сюжети и яростни образи превръщат „Червено злато“ във филм. „Книгата подлага на изпитание смелостта ни да се сблъскаме челно с образи, които – банализирани от телевизионните новини – сега се изправят плътни, ярки и раняващи и най-притъпената съвест.“

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: