За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Защо учениците не обичат училището?

Комплект „Мистичните пътеки на България“
Комплект „Мистичните пътеки на България“
Вилма Хахова и миниатюрните пирати
Вилма Хахова и миниатюрните пирати
Автор: Даниъл Т. Уилингам 36214
20.00 лв. 16.00 лв. 2024-06-02 23:59:59 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-590-9

Основани на изследвания и анализи практически съвети, свързани с най-ефективните стратегии за преподаване

Когнитивният психолог Даниъл Уилингам представя своите открития върху цялостната основа на процеса на учене и формулира работещи техники за преподаване. Той насочва вниманието върху значението на историята, емоцията, паметта, контекста и рутината за изграждането на трайни знания.

Как можете да предадете на учениците уменията, от които се нуждаят, когато съвременните стандартизирани тестове изискват само повтаряне на факти? Защо учениците помнят добре видяното по телевизията, но веднага забравят казаното по време на уроците? Как можете да адаптирате работата си към различни стилове на учене?

Учителите ще открият в тази книга достъпно обяснени и аргументирани принципи на преподаването с ясни приложения в класната стая. Това са най-новите научни изследвания и педагогически инструменти, проверени от техни колеги. Знанието как работи човешкият мозък ще усъвършенства уменията на преподавателите на всички нива.

„Защо учениците не обичат училището?“ представлява ценен ресурс както за опитните, така и за начинаещите учители, за студентите по педагогика, за директорите и за всички онези, които искат да постигат повече в сферата на образованието.

 

Съветите на Даниъл Уилингам са изключително приложими и извън класната стая. Тези, които обучават своите служители, маркетолозите и рекламистите, родителите – всички, които се интересуват от процеса на учене, ще открият ценни съвети в тази книга.

Wall Street Journal

Автор

Даниъл Т. Уилингам

Даниъл Т. Уилингам се дипломира с бакалавърска степен по психология от Университета „Дюк“ през 1983 г. Защитава докторантура по когнитивна психология в Университета „Харвард“ през 1990 г. От 1992 г. досега преподава психология в Университета на щата Вирджиния. До 2000 г. изследванията му са посветени изцяло на ума и теорията на ученето и паметта. След това и до наши дни...

Допълнителна информация

Година 2024
Превод Деница Янкова
Оригинален език Английски
Дизайн Яна Аргиропулос
Обем 288 с.
Формат 14 х 21 см
Корици Меки
Категории Enthusiast Science

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: