За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Филмът по „Вещиците“ на Роалд Дал с премиера през 2021

Филмът по „Вещиците“ на Роалд Дал с премиера през 2021

След дългото чакане за новия филм по романа „Вещиците“ от Роалд Дал... ще трябва да почакаме още малко. Премиерата на екранизацията, първоначално планирана за тази есен, се отлага за 2021 г. Това не е изненада, след като хиляди други културни събития имат същата съдба заради извънредната глобална обстановка. И все пак, ето всичко, което знаем за лентата до момента.

Работата по филма е приключила още през юни и създателите очакват подходящ момент, за да обявяват датата на излизане. Или иначе казано – Warner Bros буквално държат вещици в чекмеджето си. Това обяснява и липсата на официален трейлър.

Режисьор е носителят на Оскар Робърт Земекис, а в сценарния екип откриваме още един отличен с награда на Американската филмова академия (и виден любител на чудовища) – Гийермо дел Торо, както и Кеня Барис. Представете си всички те в комбинация с Роалд Дал – очакваме нещо мрачно и много забавно. С потенциала да излезе отвъд тази граница.

Въпреки че често в медиите определят филма като адаптация на едноименната фентъзи класика от 1983 г. с участието на Анджелика Хюстън, този път създателите ще тръгнат в различна посока. Историята следва същата сюжетна линия, както в книгата:

Малко момче и баба му отсядат в хотел, където се натъкват на страховита вещерска конференция, водена от Върховната вещица. А вещиците са отвратителни същества. Те се маскират като мили жени, но тайно искат да заловят и изтребят всички деца, защото ги ненавиждат.

„Вещиците“ 2021 има амбицията да се превърне в детски филм на ужасите с още по-дълбок смисъл на ужасите, които съществуват в реалния живот. За разлика от романа и от първия филм, действието не се развива в Англия, а в Алабама, САЩ, през 60-те години на миналия век. Така лентата поставя своите герои във важен разговор за расизма, ерата на Джим Кроу и движението за гражданските права.

В актьорския състав откриваме истинско съзвездие и – о, да – още носители на Оскар: Ан Хатауей в ролята на Върховната вещица, Джазир Кадийм Бруно и Октавиа Спенсър като Момчето и баба му, Стенли Тучи като господин Стрингър, Крис Рок и др.

Не ни остава нищо друго освен да проявим търпение, за да гледаме тази вълнуваща екранизация. Дотогава винаги намираме утеха в книгата на Разказвач №1, която е точно ТУК.

 

Филмът по „Вещиците“ на Роалд Дал с премиера през 2021
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: