За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Магьосника от Кремъл

Приносът. Евреите за България
Приносът. Евреите за България
Енциклопедия на музикалните инструменти
Енциклопедия на музикалните инструменти
Автор: Джулиано да Емполи 36182
20.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-570-1

15.00 лв. Електронно издание

ISBN: 978-619-164-581-7

Голямата награда за роман на Френската академия за 2022 г.


Наричат го Магьосника от Кремъл. Енигматичният Вадим Баранов е режисьор и продуцент на телевизионни риалити предавания, преди да се превърне в сивия кардинал на Путин. След като напуска поста си на политически съветник, легендите за него се множат и никой не може да различи лъжата от истината. Докато една вечер той не споделя историята си на разказвача на тази книга... Тази история ни потапя в отровната атмосфера на руския политически елит, където придворни и олигарси водят подмолни и несекващи войни. И където гениалният манипулатор Вадим превръща огромната държава в авангарден политически театър, в който не съществува друга реалност, освен прищявките на Царя. Но скоро той е въвлечен във все по-мрачните тайни на Кремъл и ще направи всичко, за да се измъкне, воден от паметта на своя дядо – ексцентричен аристократ, оцелял от Болшевишката революция, и без да забравя нито за момент омайната и безпощадна Ксения, в която е влюбен. Романът на Джулиано да Емполи ни среща с Лимонов, Ходорковски, Березовски, Пригожин и Каспаров, с олигарси от раболепното обкръжение на руския диктатор и с всички символи на режима, за да ни отведе право в сърцето на тоталитарната машина на Путин.

От войната в Чечня до украинската криза, през Олимпийските игри в Сочи, „Магьосника от Кремъл“ е стряскаща епопея на съвременна Русия. Разкривайки най-мрачните страни на управлението на Путин, тя ни провокира да размишляваме върху властта, нейните механизми и последствията за всички нас.

Автор

Джулиано да Емполи

Джулиано да Емполи е с швейцарско-италиански произход. Роден е през 1973 г. в Ньой-сюр-Сен – предградие на Париж. Завършва право в университета „Ла Сапиенца“ в Рим и политически науки в Института по политически науки в Париж. Работил е като заместник-кмет на Флоренция, съветник на италианския президент Матео Ренци, редактор, журналист, политически коментатор, професор в Инсти...

Допълнителна информация

Година 2023
Превод Силвия Колева
Оригинален език Френски
Дизайн Яна Аргиропулос
Обем 264 с.
Формат 14 х 21 см
Корици Меки
Категории Enthusiast Books

За медиите

Книгата, носител на голямата награда за роман на Френската академия за 2022 г., излиза на български език, за да провокира читателите със смущаващи факти за руския режим, който неминуемо влияе на международната политическа сцена. „Магьосника от Кремъл“ от Джулиано да Емполи, издание на „Ентусиаст“, представя завладяващ среднощен разговор между измисления бивш съветник на Путин Вадим Баранов и разказвача на книгата. Веднага след премиерата си във Франция романът привлича широк медиен отзвук в световен мащаб, а през 2022 г. става финалист на престижното литературно отличие „Гонкур“.

„Наполовина измислица и наполовина свободен анализ, тази книга навлиза дълбоко в света на Путин“, споделят от Kirkus reviews. „Тя е един авторитетен поглед, посветен на новата руска история.“

Джулиано да Емполи е писател с швейцарско-италиански произход. Завършва право в университета „Ла Сапиенца“ в Рим и политически науки в Института по политически науки в Париж. Работил е като заместник-кмет на Флоренция, съветник на италианския президент Матео Ренци, редактор, журналист, политически коментатор и преподавател в Института по политически науки в Париж.

Енигматичният Вадим Баранов, чийто прототип е Владислав Сурков, бивш съветник на Путин, е режисьор и продуцент на телевизионни риалити предавания, преди да се превърне в сивия кардинал на президента. Наричат го Магьосника от Кремъл. След като напуска поста си на политически съветник, легендите за него се множат и никой не може да различи лъжата от истината. Докато една вечер той не споделя историята си на разказвача на тази книга.

Историята описва отровната атмосфера на руския политически елит, където придворни и олигарси водят подмолни и несекващи войни. И където гениалният манипулатор Вадим превръща огромната държава в авангарден политически театър, в който не съществува друга реалност, освен волята на Царя. Но скоро той е въвлечен във все по-опасните тайни на Кремъл и прави всичко, за да се измъкне, воден от паметта на своя дядо – ексцентричен аристократ, оцелял от Болшевишката революция, и без да забравя нито за момент омайната и безпощадна Ксения, в която е влюбен.

Романът на Джулиано да Емполи говори за Лимонов, Ходорковски, Березовски, Пригожин и Каспаров, олигарси от раболепното обкръжение на руския диктатор и за всички символи на режима, за да достигне право в сърцето на тоталитарната машина на Путин.

От войната в Чечня до украинската криза, през Олимпийските игри в Сочи, „Магьосника от Кремъл“ е стряскаща епопея на съвременна Русия, която кара читателите да размишляват върху властта, нейните механизми и последствията за всички обикновени хора.

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: