За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Приносът. Евреите за България

Приказките на Лилит и Селена
Приказките на Лилит и Селена
Магьосника от Кремъл
Магьосника от Кремъл
Автор: Леа Коен 36181
40.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-566-4

Албумът „Приносът. Евреите за България“ не е завършен. В него липсват стотиците имена на хора с достойни професии: на лекари, юристи, архитекти, инженери, научни работници, учители, медицински персонал, на всички онези достойни български граждани от еврейски произход и техните семейства, които участват всекидневно в живота на България с една мечта – да виждат родината си просперираща и щастлива.

Изданието е подготвено по случай 80-годишнината от спасяването на българските евреи.

Албумът е съвместен проект на Организацията на евреите в България „Шалом“ и издателство „Ентусиаст“ и е подкрепен от Столичната община.

Автор

Леа Коен

Писател, музиколог, културен деец, дипломат и политик, Леа Коен е една от най-популярните български писателки. Влиятелният испански всекидневник „El Pais“ я определя като „най-значителната българска авторка“, а германският в. „DieWelt“ я сравнява с нобелистката Херта Мюлер.


Леа Коен е обществена личност от международен мащаб. Тя е член на Ш...

Допълнителна информация

Година 2023
Дизайн Яна Аргиропулос
Обем 136 с.
Формат 23,5 x 27 см
Корици Твърди
Категории Enthusiast Books

За медиите

Една от най-успешните български писателки Леа Коен отдава почит на видни български евреи, допринесли за развитието и културата на страната ни, в новия си проект. Фотографският документален албум „Приносът. Евреите за България“ е изготвен съвместно с Организацията на евреите в България „Шалом“ и издателство „Ентусиаст“ и е подкрепен от Столична община. Изданието е посветено на 80-годишнината от спасението на българските евреи. По същия случай през 2022 г. Леа Коен публикува книгата си „Спасение, гонения и холокост в царска България (1940-1944)“.

След като в началото на май 2023 г. на столичния „Мост на влюбените“ беше представена фотографската документална изложба „Приносът. Евреите за България“, на свой ред идва колекционерско албумно издание, което включва допълнителни материали и фотографии. То е съпроводено от предговор на проф. Александър Оскар, председател на ОЕБ „Шалом“, който отличава привързаността и отдадеността на българските евреи към родината ни.

Леа Коен събира в албума близо 80 имена от областта на политиката, благотворителността, науката и образованието, литературата, журналистиката, музиката, живописта, театъра и киното, които имат забележителни заслуги за развитието на българската култура и обществен живот. В отделен раздел са почетени и евреите, участвали наред с българите във всички борби и битки за осъществяване на националния идеал.

За целите на проекта са използвани фотоматериали от частни колекции, архивите на ОЕБ „Шалом“, вестник „Еврейски вести“ и списание „Естрея“, Държавна агенция „Архиви“, БТА, архив на театър „Българска армия“.

Албумът „Приносът. Евреите за България“ не е завършен. В него липсват стотиците имена на хора с достойни професии: на лекари, юристи, архитекти, инженери, научни работници, учители, медицински персонал, на всички онези достойни български граждани от еврейски произход и техните семейства, които участват всекидневно в живота на България с една мечта – да виждат родината си просперираща и щастлива.

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: