За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Скрито наследство. Необясними находки и изображения от България и Балканите

Оракулски карти „Любовта лекува“
Оракулски карти „Любовта лекува“
Аз ще бъда учен
Аз ще бъда учен
Автор: Ирена Григорова 36106
Наличност: Наличен

ISBN: 9789542962939

Купи с отстъпка

заедно с други книги от:

Ирена Григорова

Най-старата история на България и балканските държави крие старателно замаскирани необикновени артефакти и изображения. Някои от тях от десетилетия стоят заключени в различни архиви. Други са показвани, но тълкуванието им е твърде опростено. За повечето от тях не се говори, не се пише, а академичната наука ги подминава или в най-добрия случай – не им отдава нужното значение.

Това е скритото наследство, оставено ни от древните хора, което разказва съвсем различна от общоизвестната история.

За да събере частите от този тайнствен пъзел, авторката Ирена Григорова няколко години обикаля музеите в България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Северна Македония, Румъния, Гърция и Турция. И задава въпроси:

– Защо в гръцката митология и в Библията има толкова описания на предмети, които приличат на съвременните високи технологии?

– Защо човешките тела не са пригодени за живот на Земята?

– Къде е липсващото звено в човешката еволюция?

– Портрети на кои божества изобразяват хората от праисторията?

– Възможно ли е тези божества да не са родени тук, а да са долетели от Космоса?

– Защо в православната иконопис от епохата на Възраждането има толкова много неканонични изображения?

Това е скритото наследство на човечеството и е време то да бъде показано.


Предлагам да оставим настрана всички стереотипи, които са ни внушавали през годините. Нека просто следваме историите и ги тълкуваме, без да се вслушваме в предразсъдъците, които са ни втълпявани. Ако успеем да се абстрахираме и да погледнем с нов свободен поглед към тези истории, ще се окаже, че те изобщо не са това, което са.

Пожелавам ви дръзко и вдъхновено пътешествие по следите на скритото наследство, което са ни завещали древните!

Ирена Григорова

Автор

Ирена Григорова

Ирена Григорова е позната на телевизионната и литературната публика с работата си върху изясняването на българската история от предаванията „Преди обед“ по bTV, „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ и ютюб канала „Прастари времена“. 

Автор е на книгите „Прастари времена“, „Мистичните пътеки на България“,&nbs...

Допълнителна информация

Година 2023
Дизайн Ивайла Пеева
Обем 320 с.
Формат 16,5 х 23,5 см
Корици Меки с маншети
Категории Апостроф
Намаления до 35%

За медиите

Историята на човечеството определено крие много тайни. С течение на годините учените правят все по-озадачаващи открития, предизвикващи спорни въпроси по отношение на произхода и еволюцията на човека. Новото проучване на журналистката Ирена Григорова разглежда необикновените артефакти, намерени на териториите на България и Балканския полуостров. „Скрито наследство“, публикувана от „Апостроф“, хвърля светлина върху различни от общоизвестните разбирания за историята.

След успеха на книгите ѝ „Прастари времена“, „Скитник в мрака. По стъпките на Вълчан войвода и неговото злато“, „Мистичните пътеки на България“ и „Мистичните пътеки на България II“ Ирена Григорова отново връща читателите в древността. Този път тя се съсредоточава върху Балканите и изследва старателно замаскирани находки, които от десетилетия стоят заключени в различни архиви и академичните среди не им отдават нужното значение.

„Скрито наследство“ започва с разгадаването на гръцката митология и ролята на боговете в живота на първите цивилизации. Преминава през мистериите в еволюцията на човека и липсващото звено. И показва странни артефакти и изображения, за които науката няма логично обяснение. За да събере частите от този тайнствен пъзел, авторката няколко години обикаля музеите в България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Северна Македония, Румъния, Гърция и Турция.

Журналистката търси отговори на въпроси като: Защо човешките тела не са пригодени за живот на Земята? Къде е липсващото звено в човешката еволюция? Портрети на кои божества изобразяват хората от праисторията? Възможно ли е тези божества да не са родени тук, а да са дошли от Космоса? Защо в православната иконопис от епохата на Възраждането има толкова много неканонични изображения?

С настоящата книга Ирена Григорова призовава хората да оставят настрана всички стереотипи, които са им внушавани през годините. Да се абстрахират и да погледнат по нов начин към тези истории, защото това е скритото наследство на човечеството и е време то да бъде показано.

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: