За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
От библиотеката на мама: „Весел зоопарк“ от Михаил Лъкатник

От библиотеката на мама: „Весел зоопарк“ от Михаил Лъкатник

Забавните стихотворения на българския поет излизат в ново издание

С хитрия крокодил, кресливия папагал, сърдитото марабу, красивия паун и още много други животни ще се срещнат днешните деца във вълнуващата стихосбирка на Михаил Лъкатник. „Весел зоопарк“, публикуван от „Ентусиаст“, излиза с оригиналните илюстрации на Борис Димовски, които правят тази разходка едно приятно преживяване, белязано от искрена радост и смях.

Михаил Лъкатник, с рождено име Михаил Арнаудов, е български поет и писател, познат с творбите си за деца, отличаващи се със силно чувство за хумор. Първите му стихотворения са отпечатани през 1940 във в. „Възход“. От 1943 г. публикува стихове и фейлетони в сп. „Златорог“. Сътрудничи на няколко списания и вестници, сред които сп. „Стършел“. От 1947 до 1968 г. с кратки прекъсвания е редактор на в. „Септемврийче“, а от 1969 до 1974 г. е главен редактор на сп. „Славейче“.

„Весел зоопарк“ е новото попълнение в поредицата „От библиотеката на мама“ на „Ентусиаст“ след „Мимето“ от Асен Босев, „Топлата ръкавичка“ и „Майчина сълза“ от Ангел Каралийчев. Целта е малките читатели да се запознаят с емблематични произведения от детството на техните майки и бащи.

Според редактора ѝ Гергана Рачева „Весел зоопарк“ е книга, която във времето доказва своите качества и достойнства. Разходката сред милите обитатели на зоопарка носи и познание, и емоции. А познатите и екзотичните животни изведнъж се превръщат в обект на радостно удивление и повод за искрени усмивки. Какво по-важно от това да накараш детето, вслушано в стиховете, да се засмее широко от неочакваните обрати и закачливото вглеждане в непознати теми?

От библиотеката на мама: „Весел зоопарк“ от Михаил Лъкатник
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: