За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Ново допълнено и преработено издание на „Двадесет хиляди левги под водата“

Ново допълнено и преработено издание на „Двадесет хиляди левги под водата“

Романът от Жул Верн отново ще развълнува българската публика


Несъмнено всички са чували за капитан Немо и удивителния подводен свят на Жул Верн. Време е читателите да направят един по-различен прочит на класическата история за необикновената експедиция в океанските дълбини. Новото издание на „Двадесет хиляди левги под водата“ от „Ентусиаст“ е осъвременено и съдържа допълнителни, непревеждани досега пасажи от автентичния текст на Верн и предговор от редактора на книгата Александър Попов. А стилният дизайн и оформление са дело на Яна Аргиропулос. Романът поставя началото на поредицата на „Ентусиаст“ със знакови творби на френския писател.

Наричан „бащата на научната фантастика“, Жул Верн е един от най-четените и превеждани автори в света. Неговите романи полагат основите на жанра в съвременната литература. Верн пише за различни иновации и технологични постижения години преди да станат реалност, като повлиява осезаемо на научните среди. Например първата атомна подводница „USS Nautilus“ е кръстена на подводницата на капитан Немо. А Романът „От Земята до Луната“ представя Флорида като най-логичното място за изстрелване на превозно средство в космоса, откъдето 85 години по-късно излита първата ракета.

Жул Верн оказва голямо влияние и на едни от най-известните автори на фантастични и философски романи като Блез Сандрар, Ролан Барт, Марсел Еме, Антоан дьо Сент-Екзюпери, Жан-Пол Сартр и др. „Всички ние, по един или друг начин, сме деца на Жул Верн“, споделя писателят Рей Бредбъри за литературата и науката в световен мащаб.

„Двадесет хиляди левги под водата“ разказва изумителната история за трима мъже в търсене на мистериозно чудовище, скрито в океана. Смята се, че създанието е със свръхестествени размери и способности. Когато уважаваният учен Пиер Аронакс получава възможността да улови съществото, той не се замисля и незабавно започва мисията. Но странен обрат на събитията води до залавянето му, заедно със слугата му Консей и канадския китоловец Нед Ланд.

В настоящия си вид „Двадесет хиляди левги под водата“ в много по-голяма степен се доближава до оригиналния текст. Със завладяващи герои, зрелищна обстановка и грандиозния стил на писане на Жул Верн, който обединява всичко това, романът ще завладее всеки, желаещ да се докосне до царството на мистерията и величието, скрито под пенещите се вълни.

Ново допълнено и преработено издание на „Двадесет хиляди левги под водата“
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: