За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
„Код 93“ – изкусен полицейски трилър по френски

„Код 93“ – изкусен полицейски трилър по френски

Френският писател и бивш полицай Оливие Норек стъпва на литературната сцена в България с най-успешния си криминален роман „Код 93“. Книгата, издавана от „Ентусиаст“, ще отведе читателите в най-опасния квартал на Париж, прочут с особено жестоки престъпления, и ще им представи един по-суров поглед върху френската столица. Поради голямата автентичност в сюжета, дължаща се на опита на своя автор, заглавието мигновено покорява публиката в Европа и САЩ.

След петнайсет години като лейтенант в полицията Оливие Норек се посвещава на писането на книги и сценарии, което му носи редица литературни награди в криминалния жанр. Авторът споделя, че голям процент от романите му са базирани на факти и реални събития от работата му като служител на реда, което ги прави едновременно увлекателни и обезпокоителни. „Код 93“ е писателският дебют на Норек, който поставя началото на трилогията за капитан Виктор Кост.

Мистерията в тази история се заплита от самото начало, когато Виктор Кост и екипът му се сблъскват с няколко странни случая. Кастриран труп се съживява на масата за аутопсия, а малко по-късно мобилен телефон позвънява от тялото на млад наркоман, починал от необясними изгаряния. Едновременно с това капитан Кост започва да получава анонимни писма, които се оказват първата следа към загадъчното досие „Код 93“.

Въпреки петнайсетте години работа в полицейското управление на бедното парижко предградие Сен Сен Дени Виктор Кост е убеден, че това разследване ще бъде много различно от обичайните за 93-ти департамент. И се оказва прав – от обществото на богатите и властимащи парижани до обитателите на гетото капитанът ще измине дълъг път, който ще му разкрие много по-опасни и грандиозни престъпни схеми.

Динамичен, ужасяващ и завладяващ, „Код 93“ пренася в свят, в който престъпните манипулации на политическите и финансовите кръгове стигат отвъд разума.

„Код 93“ – изкусен полицейски трилър по френски
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: