За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Последния пчелар

Пътника без лице
Пътника без лице
Парфюмът на изгнанието
Парфюмът на изгнанието
Автор: Джули Карик Долтън 36225
22.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-619-7

След повече от десет години, откакто светът е рухнал, Саша Севърн се завръща в родния си дом с една цел – да открие проучването, което баща ѝ, Последния пчелар, е скрил, преди да бъде арестуван. Там Саша се сблъсква с група хора, заселили се в тихата идилична ферма. Макар първоначално да се чувства застрашена, групата скоро се превръща в нейно новооткрито семейство, като ѝ предлага нещо, което ѝ е липсвало, откакто баща ѝ го няма – сигурност и надежда. Може би е време да забрави за заровените във фермата семейни тайни и да започне да мисли за бъдещето.

Но точно когато започва да усяда в новия си живот, Саша вижда невъзможното. Тя зърва медоносна пчела, която се смята за вече изчезнала. Хората, които твърдят, че са забелязали пчели, са заглушавани и осмивани по причини, които Саша не може да разбере, макар да не може да се отърси от чувството, че тази невъзможна пчела е свързана с проучването на баща ѝ. Борбата да разкрие истината може да разбие и без това крехката ѝ сигурност, както и да заплаши живота на новите ѝ приятели – а може и да спаси всички.

„Последния пчелар“ е история за почитането на семейството, изследването на истината, противопоставяща се на силата, и за триумфа на надеждата пред лицето на отчаянието.

Автор

Джули Карик Долтън

Джули Карик Долтън е американска журналистка и писателка. Тя завършва магистърска степен по творческо писане в Harvard Extension School и често се изявява като лектор и ръководител на семинари на тема „Литературата във времена на климатична криза“ в университети, гимназии и писателски конференции. Нейни статии са публикувани в „The Boston Globe“, „BusinessWeek&ldq...

Допълнителна информация

Година 2024
Превод Валентина Истаткова
Оригинален език Английски
Дизайн Яна Аргиропулос
Обем 456 с.
Формат 14 х 21 см
Корици Меки
Категории Enthusiast Books

За медиите

Какво ще се случи със света, ако пчелите изчезнат? Американската писателка и журналистка Джули Карик Долтън дава своя отговор с дебютния си за България роман „Последния пчелар“. Авторката предлага завладяващ антиутопичен сюжет, обвързан с драматична житейска история по време на глобална екологична криза. Най-важните опрашители на планетата са погубени и човечеството е изправено пред редица изпитания за оцеляване. Изданието излиза под логото на „Ентусиаст“.

Долтън получава вдъхновение за този роман, след като самата тя отглежда, но впоследствие губи две пчелни семейства поради токсични препарати за озеленяване, които се използват в близост до дома ѝ. Първата ѝ книга „Waiting for the Night Song“ също е посветена на актуален природен проблем. Авторката често се изявява и като лектор на семинари на тема „Литературата във времена на климатична криза“, състоящи се в университети, гимназии и писателски конференции. Нейни статии са публикувани в „The Boston Globe“, „BusinessWeek“, „The Hollywood Reporter“, „Electric Literature“, „The Chicago Review of Books“ и др.

Всичко започва, когато след повече от десет години, откакто светът е рухнал, Саша Севърн се завръща в родния си дом с една цел – да открие проучването, което баща ѝ, Последния пчелар, е скрил, преди да бъде арестуван. Там Саша се сблъсква с група хора, заселили се в тихата идилична ферма. Макар първоначално да се чувства застрашена, групата скоро се превръща в нейно новооткрито семейство, като ѝ предлага нещо, което ѝ е липсвало, откакто баща ѝ го няма – сигурност и надежда. Може би е време да забрави за заровените във фермата семейни тайни и да започне да мисли за бъдещето.

Но точно когато започва да усяда в новия си живот, Саша вижда невъзможното. Тя зърва медоносна пчела, която се смята за вече изчезнала. Хората, които твърдят, че са забелязали пчели, са заглушавани и осмивани по причини, които Саша не може да разбере, макар да не може да се отърси от чувството, че тази невъзможна пчела е свързана с проучването на баща ѝ. Борбата да разкрие истината може да разбие и без това крехката ѝ сигурност, както и да заплаши живота на новите ѝ приятели – а може и да спаси всички.

„Последния пчелар“ е роман за почитането на семейството, за изследването на истината, за прошката и изкуплението, напомнящ ни да ценим красотата, която все още съществува в този крехък свят.

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: