За контакти +359 878 903665

Непознатото дете

Пациент 488
Пациент 488
Островът на черните скали
Островът на черните скали
Автор: Е. Т. А. Хофман 4868
40.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-296-0

Вдъхновена от Е. Т. А. Хофман и неговите разкази, Ина Кънчева развива втори проект в концепцията „Музика в книга“ – творбата „Непознатото дете“, отстояваща свободата на фантазията срещу ограничението на конвенционалността. Един поетичен поглед върху темата за материалното и нематериалното, за това да имаш или да бъдеш, поднесена като импресия на представата за смъртността на човека и вечността на природата.

Към книгата е приложено съдържание за слушане – адаптиран от Александър Секулов текст в блестящата интерпретация на Самуел Финци, и три музикални сцени, базирани на оригиналната композиция на Е. Т. А. Хофман – Квинтет за арфа в до-минор. Тази нова, разчупена музикална картина се представя чрез създаването на звукова среда – микс от буфосинхрон, бийтбокс, традиционни и необичайни инструменти. Тя се вплита в сюжета и обрисува специална съпътстваща илюстрациите звучност, която свързва Хофмановите персонажи във фантастичен свят в няколко измерения.

Подарък за слушане Аудио книга с неповторими звукови ефекти, адаптирана от Александър Секулов и представена от Самуел Финци Оригинален прочит и аранжимент на квинтета за щрайх и арфа, композиция на Хофман

Части от музиката и книгата за слушане чуйте ТУК

КНИГА ЗА СЛУШАНЕ

Музикален драматург и продуцент: Ина Кънчева (Фондация „Културни перспективи“)

АУДИО ДРАМАТИЗАЦИЯ

Адаптация: Александър Секулов

Глас: Самуел Финци

Звукозаписно студио: Holger Schwark Musik & Tonübertragungstechnik Berlin

Саунд дизайн: Любомир Гошев

Смесване и мастъринг: Стрезов Мюзик Продъкшънс ЕООД

МУЗИКАЛНА ЧАСТ

Композиция по мотиви от Квинтет за арфа в до-минор от Е. Т. А. Хофман Симеон Едуард (I, II), Георги Стрезов (III)

Звукозаписно студио (щрайх): Sofia Session Studio

Тонрежисьори: Пламен Пенчев и Ангелия Вихрова

Музиканти: Кирил Георгиев (китара), Ина Кънчева (соло сопрано), Йордан Димитров (цигулка), Смиляна Лозанова (цигулка), Кирил Христов (виола), Димитър Тенчев (виолончело), Димана Тодорова (беквокали), Александър Костов (беквокали), Симеон Едуард (беквокали), Георги Стрезов (беквокали)

Саунд дизайн: Любомир Гошев Музикален ремикс по мотиви от операта „Хофманови разкази” от Жак Офенбах Със специалното участие на: Иван Шопов

Смесване и мастъринг: Стрезов Мюзик Продъкшънс ЕООД

© Фондация „Културни перспективи“, 2019

С подкрепата на: Фондация „Комунитас“

С партньорството на: Тhe Smarts Advertising Agency, ПРЕСТИЖ С благодарности към: Йорг Петцел, Зорница Гетова, Гергана Иванова, Мария Панайотова, Олга Лозанова, Мария Гергова-Бенгстон, Искра Джанабетска-Кавалджиева, Аделина Филева, Петър Петров, Михаела Калайджиева, Елица Христова, Бони Бонев

Е. Т. А. Хофман

Е. Т. A. Хофман (1776–1822) е немски писател от епохата на Романтизма. По професия юрист, той твори и се изявява като композитор, музикален критик, карикатурист и художник на илюстрации. Хофман е един от великите синкретици на Европа, съчетаващ музика, литература и изобразително изкуство. Творбите му може да се тълкуват като реакция срещу Просвещението, свело действителността до научно д...

Година 2019
Превод проф. Борис Парашкевов
Оригинален език Немски
Художник Катина Пеева
Дизайн Свобода Цекова
Обем 128 с.
Формат 21,5 х 25 cm
Корици Твърди
Категории Enthusiast Books
Enthusiast Children's Books
ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ" след като Потребителя избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде доставена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, в случаите, в които не е посочена експресна доставка (24 часа).
При избор на доставка 6 часа (важи само за района на София-град), поръчката трябва да бъде направена до 11.00ч. Направени поръчки след 11.00ч. ще бъдат изпълнени като нормални и доставени на следващия ден.
Поръчки направени след 13:00ч. на последния работен ден от седмицата, ще бъдат изпълнявани в следващия работен ден.
Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“.
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Към този момент се извършват доставки само в България.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: