За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
„Стара хартия за нова книга“ отново в София

„Стара хартия за нова книга“ отново в София

За девета поредна година София е домакин на националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга“, организирана от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“. На 19 септември 2021 г. между 10,00 и 14,00 часа на бул. „Витоша“ №37 всяко дете, което с помощта на възрастен предаде 5 кг хартия за рециклиране, ще получи книжка подарък. Кампанията е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г. и традиционно е подкрепена от кмета Йорданка Фандъкова.

За да има за всички достатъчно книги, всяко дете ще получи само една книга по избор. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – „Грийн тийн“, „Ти можеш да спасиш планетата“ или новото специално издание на кампанията „Пазители на планетата“. Така в рамките на празничния ден малките екоентусиасти могат да получат максимален брой две книги.

Още награди очакват децата в забавните образователни викторини по време на празничната програма, която включва музикални изпълнения от звездите на „Бон-Бон“ и Voice Academy и театралната постановка „Цирк“, представена от „Театър на приказката – София“.

Популярни лица от ефира Bulgaria ON AIR и приятелите на каузата от фондация „Светът на Мария“ също ще подкрепят инициативата, като съветват децата в избора на нови книжки.

С оглед на безопасността на всички присъстващи организаторите се погрижили да бъдат спазени всички противоепидемични мерки. Със специални ограждения на бул. „Витоша“ ще бъде въведено еднопосочно движение и ще бъдат обособени вход и изход.На опашката пред пунктовете за събиране на стара хартия ще бъде осигурена дистанция от 1,5 м между чакащите. Заглавията на щанда с книги ще бъдат разделени на възрастови групи, така че да се улесни изборът на децата и на техните родители. Пред сцената ще бъдат поставени седящи места. Носенето на маски е задължително за всички посетители над 6-годишна възраст.

„Стара хартия за нова книга“ отново в София
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: