За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Людмила Филипова представи най-новия си роман „Божият ген“

Людмила Филипова представи най-новия си роман „Божият ген“

Дългоочакваното представяне на новия роман на известната българска писателка Людмила Филипова се състоя на 9 май 2022 г. в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. В премиерата на „Божият ген“ участие взеха авторката на книгата и управителя на издателство „Ентусиаст“ Виктория Бисерова. Водещ беше Александър Кадиев, познат ни от театралната сцена и малкия екран.

„Още при първия ми прочит на романа в края на миналата година бях убедена, че той ще има много голям успех и се оказах права. Вече пет седмици заглавието е на челни места в класациите“, сподели Виктория Бисерова, която освен издател е и един от редакторите на „Божият ген“. „Смятам, че за всички нас е много по-лесно да си обясним миналото чрез вълнуващите сюжети в романите. „Божият ген“ е резултат от дългогодишните проучвания на Людмила за траките, орфизма и линията на розата, все теми, които е залягала и в други свои произведения, но тук стъпва на нови източници и изгражда неочаквана развръзка.“

Веднага след като водещият Александър Кадиев прочете завладяващ откъс от „Божият ген“, той даде думата на авторката Людмила Филипова. Писателката не скри вълнението си и благодари на всички гости и верни почитатели, които присъстват и я подкрепят на всяка нейна премиера.

Авторката даде любопитни отговори за основните теми, включени в „Божият ген“. „В „Където се ражда Слънцето“ писах за доста открития, които са направени за връзката между прототраките и най-старата цивилизация в света – дуранкулашката. Но за „Божият ген“ съм ползвала съвсем нови данни за връзка, която досега само се предполагаше – между траки и първите българи“, сподели писателката. „Тази информация е доказана от генетиците. Оказва се, че ние сме местно население по тези земи поне от петнайсет хиляди години.“

В „Божият ген“ Филипова умело преплита фактите с въображението. На фона на древни загадки и дълбоко пазени религиозни тайни писателката разказва любовната история на Йоан и Ирина, които влизат в надпревара с времето и опасни властни хора. Тяхното приключение търси пътя към истината и към вярата и намира божия ген там, където най-малко са очаквали.

Людмила Филипова представи най-новия си роман „Божият ген“
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: