За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
„Майкен минонамирачката“ и комичните премеждия в шведската провинция

„Майкен минонамирачката“ и комичните премеждия в шведската провинция

След „Еликсир за потентност“ у нас излиза една от най-четените книги на шведската писателка с огромно чувство за хумор Карин Брюнк Холмквист. „Майкен минонамирачката“, издавана от „Ентусиаст“, с лекота разказва за главозамайващите небивалици в малкото селце Шилинге и е готова да зареди читателите с много настроение. Романът се превръща в едно от най-продаваните заглавия в скандинавските страни само дни след премиерата си.

Карин Брюнк Холмквист е носителка на престижната шведска награда „Piratenpriset“ за 2021 г. Неслучайно тя е една от най-четените съвременни скандинавски авторки, тъй като темите в нейните истории са универсални и привличат почитатели от цял свят. По естествен начин писателката свързва читателите със съдбата на своите художествени образи, в които човек лесно може да се припознае.

Докато Осиан – скромният и почти незабележим жител на малкото селце Шилинге – предприема пътуването на живота си, всичко в тихото и спокойно селище си продължава постарому. Това много скоро се променя, когато Майкен, добронамерената съседка на Осиан, намира на плажа красива саксия, в която да насади цветята си. Но новата ѝ придобивка се оказва взривоопасна мина и това откритие докарва специалните части в селото, които бързо го евакуират.

Майкен се засрамва от постъпката си, но се успокоява, когато цялото внимание се насочва към тъмната и изоставена къща на Осиан. Той никога не е напускал Шилинге и сега всички се чудят къде е изчезнал и дали не е замесен в наскоро случилия се обир на супермаркета.

С топлота Карин Брюнк Холмквист описва уютно живота в шведската провинция, където слуховете се разпространяват бързо и приятелството между поколенията е възможно.

„Майкен минонамирачката“ и комичните премеждия в шведската провинция
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: