За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
„Бавно тлеещ огън“ – новият криминален трилър на Паула Хоукинс

„Бавно тлеещ огън“ – новият криминален трилър на Паула Хоукинс

Пет години след излизането на последната ѝ книга британската журналистка Паула Хоукинс прави своето завръщане на литературната сцена. „Бавно тлеещ огън“, публикуван от „Ентусиаст“, е третият спиращ дъха роман на хитовата авторка на психологически трилъри. Още с излизането си през август 2021 г. новата книга на Хоукинс постига успеха на „Момичето от влака“ и „Разказано на водата“. Заглавието незабавно застава на първо място в класациите с бестселъри на вестниците „New York Times“ и „Sunday Times“ и до момента е преведено на 23 езика.

„Бавно тлеещ огън“ е класическа криминална история, в която мистерията остава неразгадана до последната страница. Млад мъж е намерен брутално убит в лодката си в лондонския Риджънтс Канал. Скоро се оказва, че три жени са свързани по различен начин с жертвата. Жени, които по няколко причини преливат от негодувание и търсят възмездие за злото, което им е сторено. А когато става въпрос за отмъщение, дори добрите хора са способни на ужасни дела.

Лаура е прекарала с убития последната му нощ. Тя е темпераментна, вечно забъркваща се в неприятности самотна млада жена, която не може да се справи с травма от миналото. Карла е потъналата в скръб леля на убития мъж, която оплаква скорошната смърт и на друг член на семейството, а животът ѝ е белязан от огромна трагедия. Мириам e любопитната съседка на убития, която очевидно пази тайни от полицията, а горчивият ѝ житейски опит я е научил колко е лесно да се озовеш на грешното място в грешното време. Всяка една от тях е готова да направи немислимото, за да постигне вътрешен мир.

Увлекателно написана и изпълнена с обрати, „Бавно тлеещ огън“ е история за лъжи, убийство и отплата, а според „New York Times“ „само ясновидец би предвидил края на книгата“.

„Това, което исках да изследвам, е начинът, по който се случват трагедиите... Те никога не се раждат в изолация“, споделя Паула Хоукинс. „Интересува ме пътят, по който хората стават такива, каквито са: как избират в какво да се вкопчат и как тези избори белязват животите им.“

„Бавно тлеещ огън“ – новият криминален трилър на Паула Хоукинс
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: