За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
„Аз ще бъда учен“ вдъхновява децата да следват мечтите си

„Аз ще бъда учен“ вдъхновява децата да следват мечтите си

Финландският тандем Теро Миелонен и Мари Ахокойву дебютира у нас


Кой иска да стане изследовател? „Аз ще бъда учен“ от Теро Миелонен е най-новото попълнение в колекцията за деца на „Ентусиаст“, което впуска малките читатели в необятния свят на науката и ги насърчава да развиват интересите си. Книгата представя единайсет професионални области и техните основни инструменти и методи, използвани от учените. А художничката Мари Ахокойву осигурява безкрайни мигове на забава, като разкрива вълнуващи моменти от изследователската работа.

Теро Миелонен е доктор по атмосферни науки във Финландския метеорологичен институт и изучава ролята на аерозолите в изменението на климата. Вдъхновен от работата си, той и Мари Ахокойву създават „Аз ще бъда учен“. Увлекателна и информативна, книгата умело подтиква децата да следват интересите и хобитата си и след време да ги превърнат в професия.

Изданието съдържа много термини и факти, описани чрез историите на любознателни деца, които, водени от любопитството, тръгват по пътя на откритията. Като малка Кет изследва звездното небе с баща си, а сега работата ѝ е да намира нови планети. Маряне пък обича да търси съкровища и става археолог, който разгадава мистериите на древните култури. Едуардо обожава да играе видео игри. В момента не е професионален геймър, а създава климатични модели и размишлява какъв ще бъде света след сто години.

„Аз ще бъда учен“ е своеобразен наръчник за бъдещи изследователи, който помага на децата да намерят своето място като професионалисти по-късно в живота.

 

Книгата се публикува с финансовата подкрепа на FILI — Finnish Literature Exchange.

„Аз ще бъда учен“ вдъхновява децата да следват мечтите си
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: