За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Имало едно време... два пъти

Имало едно време... два пъти

Френският писател Франк Тилие прави своя дебют на българския пазар с романа „Имало едно време... два пъти“, издаван от „Ентусиаст“. Мрачна и потискаща атмосфера, тайно общество с ужасяващи практики, провокиращи персонажи и разследване, което отвежда читателите до най-тъмните кътчета на човешкото съзнание – Тилие се нарежда сред безспорните майстори на криминалния роман.

Франк Тилие е известен писател и сценарист в родната си Франция. Преди да започне да пише, работи като компютърен инженер в продължение на 10 години. Първият му роман, „Синдром Е“, е публикуван в САЩ. Романите му са носители на десетки литературни награди и са филмирани неколкократно. За да направи историите си възможно най-реалистични, Тилие посвещава поне шест месеца за проучване на информация по темите, които иска да разгледа – интервюира лекари, следователи, юристи, за да има възможност да създаде напълно достоверен и въздействащ роман.

В едно от най-успешните си заглавия „Имало едно време... два пъти“ авторът ни среща със седемнайсетгодишната Жули. Момичето изчезва през 2008 г., оставяйки една-единствена следа – велосипеда си, подпрян на дърво в гората. Това нещастие разтърсва Сагас, малко градче в планината, и смазва психически бащата на момичето – лейтенантa от жандармерията Габриел Москато, който започва разследване колкото безнадеждно, толкова и задълбочено и напрегнато.

В стремежа си да разбере какво се е случило с дъщеря му, един ден той се завръща в Сагас и се озовава в хотел „Фалез“, където Жули е работила лятото, преди да изчезне. Собственикът му дава достъп до регистъра на гостите и го настанява в стая 29 на втория етаж. Изтощен, Москато заспива и се буди посред нощ от силен шум – нещо се блъска в прозорците. Навън валят мъртви птици. Но това не е единственият странен факт. Габриел се оказва в стая 7 на партера на хотела. Объркан, той отива на рецепцията да изясни случилото се и там научава, че годината е 2020-a и са минали 12 години от изчезването на дъщеря му. Години, от които той няма никакъв спомен...

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ТУК

Имало едно време... два пъти
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: