За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Фалшив речник на смешните фрази

Фалшив речник на смешните фрази

След като получи Националната литературна награда „Константин Константинов“ за „Велосипедисти край езерото Папийон“, популярният детски писател Иван Раденков се завръща с нова забавна книга. „Фалшив речник на смешните фрази“ е поредното остроумно заглавие, с което авторът предизвиква въображението на малките читатели и ги изправя пред истинска езикова главоблъсканица.

Всичко това може и да изглежда като „тинтири-минтири“ и „на баба ти хвърчилото“, но книгата, издавана от „Ентусиаст“, всъщност има съвсем претенциозната мисия да се превърне в първия фалшив речник на всички времена. Той е отпечатан напълно съзнателно с идеята да даде абсолютно невярна информация за произхода на някои добре познати изрази в нашия цветист език.

„Кому е нужно това! Защо?“, ще възкликнат отчаяно езиковеди, лингвисти, етимолози и други учени. И ще са в правото си да попитат. На всички тях Иван Раденков обаче отговаря: „Заради фантазията. В чест на творческия дух и на неограниченото въображение на децата. За да ни е славно и забавно, дори да имаме таралеж в гащите. Защото често гледаме през крив макарон, защото понякога сме развейпрах, а друг път се правим на дръж ми шапката, но винаги сме на всяка манджа мерудия. Ох, извинете за тези объркани слова: май взе да ми хлопа дъската.“

Изданието е реализирано с подкрепата на Министерството на културата.

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ТУК.

Фалшив речник на смешните фрази
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: