За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
„Тайните убежища“ през погледа на Мартин Колибаров, блогър

„Тайните убежища“ през погледа на Мартин Колибаров, блогър

Рядко ми е толкова трудно да започна да пиша някое ревю. Въпреки че завърших „Тайните убежища“ преди няколко дни, все още не спирам да мисля за историята и за начина, по който тя приключи.

Накратко: в книгата проследяваме Сандрин, която работи като журналистка в Нормандия. Ежедневието ѝ не е особено интересно, докато един ден не разбира, че баба ѝ е починала. Момичето никога не се е срещало с нея и не знае почти нищо за живота ѝ, но се налага да отиде на мястото, на което старицата е пребивавала, за да изпразни дома ѝ от стари вещи. Оказва се, че баба ѝ последно се е намирала на малък остров, обитаван от още няколко възрастни души. Там Сандрин има възможността да научи повече за нейната баба Сюзан, докато постепенно не започва да осъзнава, че нещо странно се случва на острова, а някаква тайна мъчи всичките му обитатели. Сандрин решава да разбере какво тормози хората, но в крайна сметка няколко дни по-късно се озовава скитаща на един плаж, покрита изцяло с чужда кръв, без да помни нищо.

Стилът на писане на автора е приятен, а книгата се чете изключително бързо. От началото до самия край се случват нови и нови неща, които правят историята още по-заплетена и вълнуваща. В първата част от романа има и прехвърляния между минало и настояще, които взаимно допълват цялостната картина, но и едновременно с това я правят още по-объркана и любопитна. Жером Лубри умело си играе със съзнанието на читателите, а начинът, по който описва по-жестоките сцени, те кара да настръхнеш. Финалът бе напълно неочакван за мен, а това как всички неща, които авторът загатваше през цялото време, се наредиха, ме впечатли безкрайно. Героите, както и цялата история, са изпипани и изградени докрай, така че да бъдат убедителни и запомнящи се.

Високите ми очаквания към романа не просто се оправдаха – той успя изцяло да ги надмине. „Тайните убежища“ е може би любимата ми книга за 2021 г. засега. Вече я препоръчах на хората около мен, като нямам търпение да видя техните реакции, когато затворят последната страница на историята. Ако сте почитатели на трилърите и мистериите, то обезателно обърнете внимание на това заглавие - сигурен съм, че няма да се разочаровате.

ЦЯЛОТО РЕВЮ ВИЖТЕ ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ТУК

„Тайните убежища“ през погледа на Мартин Колибаров, блогър
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: