За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Седем разговора с Хорхе Луис Борхес

Седем дни сами
Седем дни сами
Седем часа разлика
Седем часа разлика
Автор: Фернандо Сорентино 3446
14.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-954-2958-37-6

Фернандо Сорентино, въодушевен читател на Борхес, получава шанса да го разпитва в продължение на 7 следобеда: въпросите му невинаги са снизходителни, защото снизходителността си прилича със скуката, а скуката с нищото. За да тушира този лек тероризъм, интервюиращият предпочита иронията пред възмущението.

В тази книга Борхес ни се представя със своите некоментирани и противоречиви страни. На моменти саркастичен, произволен, великодушен…

Точен и ослепителен. Прям, изненадващ и безжалостен в отговорите на истинска канонада от въпроси. Какво е Библията? Какъв е раят на Борхес? Какво е общото между Шопенхауер и Хитлер? С какво Хенри Джеймс превъзхожда Кафка? Каква е тайната на романите на Артър Конан Дойл? Кой е истински фантаст – Жул Верн или Хърбърт Уелс? Защо Борхес не харесва Хемингуей? Защо „Божествена комедия” няма религиозна стойност? Защо литературата не трябва да прилича на журналистиката? Защо романът ще изчезне?

Почитателите на Хорхе Луис Борхес ще открият нова перспектива към великия аржентинец и като фантаст, и като критик, и като библиотекар. И като безвъзвратно ослепяващ читател, за когото казват, че завещал кожата си, с която след смъртта му да подвържат любимата му книга.

Автор

Фернандо Сорентино

Фернандо Сорентино е роден в Буенос Айрес на 8 ноември 1942 г. Публикувал е десетки книги, сред които роман, повест, шест сборника с разкази („Зоологически регрес”, 1969; „Империи и робства“, 1972; „Възможно най-добрият свят“, 1976; „В собствена защита“, 1982; „Лек за слепия цар“, 1984; „Силата на нещастията“, 1994), детск...

Допълнителна информация

Година 2011
Превод Боряна Дукова
Оригинален език Испански
Дизайн проф. Виктор Паунов
Обем 224 с.
Формат 13 х 20 cm
Корици Меки
Категории Enthusiast Libris

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: