За контакти +359 878 903665

Седем разговора с Хорхе Луис Борхес

Седем дни сами
Седем дни сами
Седем часа разлика
Седем часа разлика
Автор: Фернандо Сорентино 3446
14.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-954-2958-37-6

Фернандо Сорентино, въодушевен читател на Борхес, получава шанса да го разпитва в продължение на 7 следобеда: въпросите му невинаги са снизходителни, защото снизходителността си прилича със скуката, а скуката с нищото. За да тушира този лек тероризъм, интервюиращият предпочита иронията пред възмущението.

В тази книга Борхес ни се представя със своите некоментирани и противоречиви страни. На моменти саркастичен, произволен, великодушен…

Точен и ослепителен. Прям, изненадващ и безжалостен в отговорите на истинска канонада от въпроси. Какво е Библията? Какъв е раят на Борхес? Какво е общото между Шопенхауер и Хитлер? С какво Хенри Джеймс превъзхожда Кафка? Каква е тайната на романите на Артър Конан Дойл? Кой е истински фантаст – Жул Верн или Хърбърт Уелс? Защо Борхес не харесва Хемингуей? Защо „Божествена комедия” няма религиозна стойност? Защо литературата не трябва да прилича на журналистиката? Защо романът ще изчезне?

Почитателите на Хорхе Луис Борхес ще открият нова перспектива към великия аржентинец и като фантаст, и като критик, и като библиотекар. И като безвъзвратно ослепяващ читател, за когото казват, че завещал кожата си, с която след смъртта му да подвържат любимата му книга.

Фернандо Сорентино

Фернандо Сорентино е роден в Буенос Айрес на 8 ноември 1942 г. Публикувал е десетки книги, сред които роман, повест, шест сборника с разкази („Зоологически регрес”, 1969; „Империи и робства“, 1972; „Възможно най-добрият свят“, 1976; „В собствена защита“, 1982; „Лек за слепия цар“, 1984; „Силата на нещастията“, 1994), детск...

Година 2011
Превод Боряна Дукова
Оригинален език Испански
Дизайн проф. Виктор Паунов
Обем 224 с.
Формат 13 х 20 cm
Корици Меки
Категории Enthusiast Libris
ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ" след като Потребителя избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде доставена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, в случаите, в които не е посочена експресна доставка (24 часа).
При избор на доставка 6 часа (важи само за района на София-град), поръчката трябва да бъде направена до 11.00ч. Направени поръчки след 11.00ч. ще бъдат изпълнени като нормални и доставени на следващия ден.
Поръчки направени след 13:00ч. на последния работен ден от седмицата, ще бъдат изпълнявани в следващия работен ден.
Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“.
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Към този момент се извършват доставки само в България.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: