За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Приказка за вълшебната флейта. Форми и цветове

Целуната от ангел
Целуната от ангел
Фантастичният господин Фокс
Фантастичният господин Фокс
3252
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-200-7

Опознайте лесно и забавно героите от „Приказка за вълшебната флейта“. Покажете многообразието от фигури и цветове в заобикалящия ни свят на своите деца. Насърчавайте ги да търсят, разпознават и измислят образи в цветове и форми.

„Форми и цветове“ е първата от поредица образователни детски книжки, вдъхновени от прочутото произведение на Волфганг Амадеус Моцарт – „Вълшебната флейта“. Книжката е предназначена за деца от 0 до 3 години и предоставя възможност на децата да открият лесно и забавно многообразието от фигури и цветове в заобикалящия ни свят, като опознаят героите от приказката.

Задната корица на мултифункционалната книжка позволява чрез изрязване, сгъване и лепене да се изработи детска играчка в геометрична 3Д форма – куб. Специален QR код води към полезен речник на символитеи към звуков файл с увертюрата от операта „Вълшебната флейта“ от Моцарт.

Изрежете, сгънете, залепете. Покажете на децата си противоположните образи на всяка от страните. Отворете речника на символите и слушайте вълшебната музика на Моцарт.

Учете и се забавлявайте заедно.

Повече информация за „Приказка за вълшебната флейта” можете да намерите на http://www.themagicflute.bg/

Проектът „Приказка за вълшебната флейта“ е базиран на операта „Вълшебната флейта“ от В. А. Моцарт.

Волфганг Амадеус Моцарт(27 януари 1756 – 5 декември 1791) е австрийски композитор, инструменталист и диригент, създал музикални произведения с изключителна художествена стойност. Започнал да се занимава с музика от съвсем ранна детска възраст, малкият Волфганг свири пред отбрана публика в кралските европейски дворове и е провъзгласен за дете чудо. Едва петгодишен, той вече композира менуети, а на осемгодишна възраст пише симфония. Син на Просвещението и представител на Виенската класическа школа, той е един от най-големите гении в музикалната история.
Волфганг Амадеус Моцарт има дълбоки езотерични и духовни убеждения, които пренася и в своята музика. В много от произведенията му са преплетени масонски символи и идеали. Това е особено очевидно в последната му опера – „Вълшебната флейта“, написана сякаш за деца.

Емануел Шиканедер(1 септември 1751 – 21 септември 1812) е немски драматург, импресарио, певец, актьор и композитор. Роден е в бедно семейство и остава без баща съвсем невръстен. Малкият Емануел е много будно и музикално дете. Той започва своята кариера като пътуващ музикант, за да се присъедини по-късно към трупа артисти. Не след дълго създава първата си опера. Големият успех идва при Шиканедер с интерпретациите му на пиесите на Шекспир.
Любовта към музиката и сходните духовни убеждения го свързват с Моцарт в сърдечно приятелство.Емануел Шиканедер е автор на либретото на „Вълшебната флейта“ и e първият артист, който играе ролята на Папагено.
Oперата за първи път е поставена на 30 септември 1791 г. в неговия театър „Thеater an der Wien“, който съществува и до днес.

Допълнителна информация

Година 2016
Дизайн С. Каракостова, Ф. Косева, Я. Аргиропулос
Обем 21.5 х 21.5 cm
Формат 978-619-164-200-7
Корици Меки
Категории Enthusiast Children's Books

За медиите

По повод 260-годишнината от рождението на Моцарт фондация „Културни перспективи“ и издателство „Ентусиаст“ ще зарадват най-малките почитатели на великия композитор със страхотна, забавна и цветна поредица от образователни книжки, която не просто ще ги отведе в приказната страна на вълшебствата, но и ще им подари първите знания за света, който ни заобикаля.

Всеки месец децата и техните родители ще могат да се насладят на нова мултифункционална книжка, свързана с героите от операта „Вълшебната флейта“, а всяка от тях ще бъде чудесно въведение в света на цветовете, формите, числата, буквите и в красотата на заобикалящия ни свят. В края на годината малките ценители на вълшебната приказка ще притежават уникална колекция от дванайсет книжки, вдъхновена от прочутото произведение на Волфганг Амадеус Моцарт.

Първата книжка от поредицата – „Форми и цветове“ – е предназначена за деца от 0 до 3 години. Тя предоставя възможност на децата да открият лесно и забавно многообразието от фигури и цветове като опознаят героите от приказката. На 16 страници са поместени основните герои от либретото на операта, основните геометрични фигури, основните цветове, техните производни и значими символи от операта „Вълшебната флейта“. Изданието е страхотен начин за родителите да развият въображението на малките любопитковци и да ги насърчат да търсят, разпознават и измислят образи в цветове и форми. Малки и големи заедно ще открият в приказната книжка страхотен начин на забавление, ще учат и играят, правейки асоциации и създавайки сами своята история по илюстрациите.

Книжката „Форми и цветове”, както и всички следващи издания от поредицата, съдържа специален QR код, който води към полезен речник на символите – своеобразен ключ към разчитането на посланието на приказката. Бързият код отвежда любителите на класическата музика и към звуков файл с увертюрата от операта „Вълшебната флейта“ от Моцарт. Най-забавното е, че всеки малчуган може да се сдобие с чудесен сувенир като с помощта на мама и тате, си направи цветна играчка от корицата на книжката. Задната корица на мултифункционалната книжка позволява чрез изрязване, сгъване и лепене да се изработи детска играчка в геометрична 3Д форма – куб. А ако в куба се постави дребен предмет като пластелиново топче или лешник, играчката може да се превърне в дрънкалка. Единственото, което е необходимо е, семействата да се въоръжат с ножичка и лепило и заедно да си измайсторят фигурка с любимите герои от „Приказка за вълшебната флейта“.

Всяка книжка от серията ще излиза веднъж месечно, а втората ще е посветена на любовната история на Памина и Тамино. Детските издания от поредицата „Приказка за вълшебната флейта“ са страхотен начин децата да развият своето въображение, да задоволят любопитството си, да опознаят заобикалящия ни свят и да бъдат въведени в света на музиката, преди да пристъпят към вълшебната история за доброто и злото, приятелството и любовта.

Поредицата от детски книжки е част от първия по рода си изцяло български оригинален мултимедиен проект за деца, вдъхновен и посветен на операта „Вълшебната флейта“ на Моцарт. От 2013 г. почитателите на музиката на австрийския композитор и на неостаряващата приказка за вълшебната флейта могат да открият на книжния пазар едно уникално издание на издателство „Ентусиаст“ и фондация „Културни перспективи“– книгата „Приказка за вълшебната флейта“. Това е необикновено произведение – истински шедьовър с оригинални илюстрации, включващо и аудио книга с гласовете на любими български актьори. Притежавайки я, читателите всъщност се сдобиват с нещо повече от книга – те държат в ръцете си цял свят от вълшебства, приказни емоции и необикновена музика, изпълнена от Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на маестро Емил Табаков.

„Приказка за вълшебната флейта“ е от книгите, за които всяка библиотека мечтае, от съкровищата, които се предават от поколение на поколение. Луксозното издание е изработено с много любов и успява по уникален начин да зарази децата и техните родители с магията на неземната музика на Моцарт и да ги отведе във вълшебния свят на приказката. Фантастичната история, облечена в музиката на великия композитор, е прекрасен подарък за всяко дете и чудесен начин то да се запознае с оперната класика и да се потопи в непреходния, магичен и съзидателен свят на оперното изкуство.

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: