За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Балада за самозвания рицар Желязко и огнедишащия дракон Димчо

Градът на Божията мъдрост
Градът на Божията мъдрост
Конфитюрът на Малина
Конфитюрът на Малина
Автори: Сотир Гелев , Пенко Гелев 36218
20.00 лв. 16.00 лв. 2024-06-02 23:59:59 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-609-8

Изпял съм много стари песни.
Със тях успех постигах лесно,
но тази песен е различна –
ту весела, ту драматична.

И без да си кривя душата,
ще казвам истината свята,
дори да е невероятна,
безсмислена и непонятна!

Автор

Сотир Гелев

Сотир Гелев е роден през 1960 г. в Асеновград. Ходил е на уроци по рисуване при Георги Ковачев – един от най-нежните и елегантни български пейзажисти.

Сотир е завършил Училището за сценични изкуства в Пловдив. През 1982 г. прави анимационния филм„Пилето“. Следващата година го реализира професионално в Държавното студио за анимационни филми. „Пилето“...

Пенко Гелев

 

Пенко Гелев е роден през 1968 г. в Асеновград. Ходил е на уроци по рисуване при Георги Ковачев – един от най-нежните и елегантни български пейзажисти.

Пенко Гелев е учил в Художествените гимназии за изящни изкуства в Пловдив и София. След 1991 г. работи като художествен редактор на различни вестници и списания. За детския вестник „Венче“ пише и рису...

Допълнителна информация

Година 2024
Художник Пенко Гелев
Дизайн Пенко Гелев
Обем 64 с.
Формат 16,5 х 23 см
Корици Меки с маншети
Категории Enthusiast Children's Books

За медиите

Известните български писатели, художници и аниматори, носители на редица литературни награди, Сотир Гелев и Пенко Гелев представят новия си творчески проект. „Балада за самозвания рицар Желязко и огнедишащия дракон Димчо“, публикувана от „Ентусиаст“, е хумористична история, която излиза заедно с едноименния анимационен филм, който всеки читател може да гледа онлайн.

Официалната премиера на книгата и филма ще се състои на 11 май 2024 г. от 11:00 ч. в кино „Влайкова“.

Сотир Гелев и Пенко Гелев са едни от най-нетрадиционните и оригинални български творци. Освен писатели, автори на комикси и художници, те са създатели и продуценти на анимационни, игрални и документални филми. Сотир и Пенко печелят множество престижни литературни отличия, сред които Националната награда „Константин Константинов“, „Христо Г. Данов“, „Златен лъв“, „Перото“ и др.

Настоящият проект не е първи по рода си, в който двамата братя пренасят историята във филм и книга. През 2021 г. „Ентусиаст“ публикува „Виола“ едновременно с премиерата на филма със същото заглавие. Под знака на същото издателство са излезли техните книги „Как Лора се научи да брои до десет“, „Приспивни песни за феи и чудовища“, „Защо госпожица Дора се научи да пече курабийки“, „Коледният случай на детектива Филип“ и поредицата за Илийчо и Август.

Баладата, съчинена и изпята от барда Пейо, разказва за младия ковач Желязко, който след срещата си с прочут рицар, решава и той да прослави името си с героични подвизи, като спасява млади девици от опасни дракони. Собственоръчно изковал бронята и меча си, той потегля със своя железен кон за решителен двубой с огнедишащия змей Димчо.

За всеобща изненада битката със звяра не преминава точно така, както ковачът е очаквал.

Малки и големи ще имат възможност да се насладят на тази вълнуваща история както във формата на богато илюстрирано издание, така и на екран. Филмът е по сценарий на Сотир Гелев и е под режисурата на Пенко Гелев, който е и художник на филма, озвучен е с гласа на актьора (и режисьор) Иван Панев, а Благой Димитров е написал музиката, както и песента към филма „Не искам вече да съм беден“.

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: