За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Политическа орда

Полет към бъдещето
Полет към бъдещето
Посланическото градче
Посланическото градче
Автор: Тошо Тошев 3835
15.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-249-6

Аз не съм писал история. С изключение на няколко имена, всички останали са измислени. Измислени, подредени от мен са и техните силуети. Включително и на главния ми герой, един журналист, който доста от вас биха възприели като мой образ и мое подобие. Това също няма да е вярно и точно.

Измислена е и главната героиня. Такова момиче дори аз, попреситен от срещи и запознанства, не съм виждал в живота си. Тя, такава, каквато е в книгата ми, е не само една мъжка мечта, но и болка…

Стараех се само духът на времето, което описвам, духът, изтърван от бутилката, да прилича на онзи, който трови годините, наречени Преход. И моля, да бъдем наясно, става дума не за годините демокрация, а за прехода, трудния преход към нея.
Много от действията в моята книга са не само реални, но те са и принципно верни и точни. Те са толкова верни и точни, че приличат на измислени. И въпреки риска житейската да смаже художествената правда, аз не искам да се лиша от тях.

Това е положението, читателю! Добре, че поне има любов.

Автор

Тошо Тошев

Тошо Тошев е български журналист, писател и издател. Близо 20 години е главен редактор на ежедневния вестник „Труд“ (1991–2011), когато през по-голямата си част вестникът е с най-големия тираж в страната. Член на Съюза на българските писатели. От 2000 г. е съосновател и председател на Съюза на издателите на всекидневници в България.

Автор е на книгите: „И...

Допълнителна информация

Година 2017
Дизайн Тони Ганчев
Обем 336 с.
Формат 14 х 21 cm
Корици Меки
Категории Enthusiast Books

За медиите

В средата на месец юни издателство „Ентусиаст“ публикува „Политическа орда“ – романът, с който легендарният журналист Тошо Тошев се завръща на литературната сцена. Броени дни след това, на 15 юни, книгата ще бъде представена от автора, актьора Калин Сърменов и писателите Антон Дончев и Иван Гранитски в Зала 42 в НДК. Работата върху „Политическа орда“ отнема близо две години на автора, а отзивите за романа са повече от обещаващи.

Главният герой в книгата на Тошев е вестникар, който изживява страстна афера в буря от политически и партийни интриги и борба за власт. Иван Гранитски заявява, че романът на Тошев е истинската история за проваления преход в България. Новата книга на Тошо Тошев, без съмнение, ще хвърли камък в литературното блато и ще предизвика турбуленции в социалното пространство не само с предизвикателното си заглавие „Политическа орда“, но и с твърде нелицеприятните си внушения, които ни отвеждат към преки паралели с някои от героите на проваления преход.

За пореден път проличава майсторството на автора да съчетава несъчетаеми на пръв поглед внушения – независимо дали са посветени на преки политически процеси, събития и личности, или на разгръщането на измислени или реални съдби, биографии, любовни истории и т.н.

В своите предишни книги авторът признаваше: „Аз съм свидетелят. Вие сте съдиите“. В тази книга свидетелят е човекът, когото авторът е избрал. Героите в книгата са сенки, които хората от живота хвърлят върху стената – екран на историята. Липса на гражданска смелост? – Не – разширяване на сферата на влияние, която сенките хвърлят върху екрана на историята, пише Антон Дончев за „Политическа орда“.

Тошо Тошев е един от най-известните журналисти в България. Дългогодишната му кариера се превръща в предпоставка за създаването на бестселър, в какъвто се превръща романът му „Политическа орда“ още преди излизането си.

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: