За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Изменение на иска

Недовършеният ръкопис
Недовършеният ръкопис
Майкен минонамирачката
Майкен минонамирачката
Автор: Ивайло Костов 36174
30.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-555-8

Предмет на анализ в тази книга е изменението на иска като институт на гражданското процесуално право. Систематично са изследвани уредените в законодателството способи за изменение на иска – изменението на основанието, изменението на петитума и замяната на страна в образуваното исково производство.

Въз основа на действащата процесуална уредба се приема, че допустимите проявни форми на изменение на иска са намаляването на размера на иска, увеличаването на размера на иска, замяната на спорния предмет чрез изменение на основанието или на петитума на първоначално предявения иск, замяната във вида на търсената защита чрез трансформиране на предявения установителен или осъдителен иск съответно в осъдителен или установителен, както и заместването на ищеца или ответника с друго лице.


Научни рецензенти: проф. д-р Анелия Мингова, доц. д-р Камелия Цолова

Автор

Ивайло Костов

Ивайло Костов е главен асистент по граждански процес в катедра „Гражданскоправни науки“ на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, доктор по право с дисертационен труд на тема „Преклузията за възражения на ответника в общия исков процес“.

Адвокат в Софийската адвокатска колегия и арбитър в Арбитражния съд при Българска...

Допълнителна информация

Година 2023
Оригинален език Български
Дизайн Яна Аргиропулос
Обем 288 с.
Формат 14,5 х 21,5 см
Корици Твърди
Категории Enthusiast Books
Enthusiast Science

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: