За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Избрани разкази от Антон Чехов

Избрани разкази от Хайнрих Бьол
Избрани разкази от Хайнрих Бьол
Изключително гнусни рецепти
Изключително гнусни рецепти
Автор: Антон Павлович Чехов 4576
14.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Не е наличен

Информирай ме при наличност

ISBN: 978-954-2958-54-3

Поредицата „Избрани разкази” на издателство „Ентусиаст” представя на по-младите читатели великите автори по съвременен начин. Подбраните произведения включват, както известни, така и непознати творби.

Първата книга е посветена на „майстора на късия разказ”, руският класик Антон Павлович Чехов. Наситени с хуманизъм, проницателност неговите творби преоткриват потайните кътчета на човешката душа и звучат актуално и днес.

В сборника са събрани 40 разказа на Чехов, сред които читателите ще открият както някои от най-популярните му творби, така и по-неизвестни като:

  • „За любовта“
  • „Верочка“
  • „ Ариадна“ 
  • „У предводителшата“ 
  • „Старата къща“
  • „Злополучие“
  • „Случай от практиката“
  • „Гусев“ 

и други.

Те представят многообразието и нюансите в темите и богатите жанрови възможности на разказа – от темата за любовта, през по-битови и сатирични творби, до дълбоки филосовски прозрения.

Преводът са дело на шестима преводачи  от утвърдени писатели като Ангел Каралийчев и Рачо Стоянов до едни от най-добрите познавачи на Чехов – Елка Хаджиева, Лиляна Ацева, Илиана Владова и други. 

Автор

Антон Павлович Чехов

Антон Павлович Чехов (1860–1904 г.) е руски писател и драматург, по професия лекар. Той е автор на много къси разкази, както и на пиеси, оказали силно влияние върху драматургията през XX век. За 26 години творческа дейност създава около 900 произведения, най-вече хумористични разкази, пиеси и повести, които се превръщат в класически произведения на световната литература. Мнозина го счита...

Допълнителна информация

Година 2012
Превод Елка Хаджиева, Лиляна Ацева, Илиана Владова, Ангел Каралийчев, Рачо Стоянов
Оригинален език Руски
Дизайн Иво Рафаилов
Обем 352 с.
Формат 14 х 21 cm
Корици Меки
Категории Enthusiast Books

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: