За контакти +359 878 903665

Избрани разкази от Антон Чехов

Избрани разкази от Хайнрих Бьол
Избрани разкази от Хайнрих Бьол
Изключително гнусни рецепти
Изключително гнусни рецепти
Автор: Антон Павлович Чехов 4576
14.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Не е наличен

ISBN: 978-954-2958-54-3

Поредицата „Избрани разкази” на издателство „Ентусиаст” представя на по-младите читатели великите автори по съвременен начин. Подбраните произведения включват, както известни, така и непознати творби.

Първата книга е посветена на „майстора на късия разказ”, руският класик Антон Павлович Чехов. Наситени с хуманизъм, проницателност неговите творби преоткриват потайните кътчета на човешката душа и звучат актуално и днес.

В сборника са събрани 40 разказа на Чехов, сред които читателите ще открият както някои от най-популярните му творби, така и по-неизвестни като:

  • „За любовта“
  • „Верочка“
  • „ Ариадна“ 
  • „У предводителшата“ 
  • „Старата къща“
  • „Злополучие“
  • „Случай от практиката“
  • „Гусев“ 

и други.

Те представят многообразието и нюансите в темите и богатите жанрови възможности на разказа – от темата за любовта, през по-битови и сатирични творби, до дълбоки филосовски прозрения.

Преводът са дело на шестима преводачи  от утвърдени писатели като Ангел Каралийчев и Рачо Стоянов до едни от най-добрите познавачи на Чехов – Елка Хаджиева, Лиляна Ацева, Илиана Владова и други. 

Антон Павлович Чехов

Антон Павлович Чехов (1860–1904 г.) е руски писател и драматург, по професия лекар. Той е автор на много къси разкази, както и на пиеси, оказали силно влияние върху драматургията през XX век. За 26 години творческа дейност създава около 900 произведения, най-вече хумористични разкази, пиеси и повести, които се превръщат в класически произведения на световната литература. Мнозина го счита...

Година 2012
Превод Елка Хаджиева, Лиляна Ацева, Илиана Владова, Ангел Каралийчев, Рачо Стоянов
Оригинален език Руски
Дизайн Иво Рафаилов
Обем 352 с.
Формат 14 х 21 cm
Корици Меки
Категории Enthusiast Books
ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ" след като Потребителя избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде доставена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, в случаите, в които не е посочена експресна доставка (24 часа).
При избор на доставка 6 часа (важи само за района на София-град), поръчката трябва да бъде направена до 11.00ч. Направени поръчки след 11.00ч. ще бъдат изпълнени като нормални и доставени на следващия ден.
Поръчки направени след 13:00ч. на последния работен ден от седмицата, ще бъдат изпълнявани в следващия работен ден.
Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“.
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Към този момент се извършват доставки само в България.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: