За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Двадесет хиляди левги под водата

Вечният годеник
Вечният годеник
Стив, коледният елф
Стив, коледният елф
Автор: Жул Верн 36084
30.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 9786191644988

„Ще дойде време, когато науката ще изпревари фантазията“ – Жул Верн

 

Това е приключенска история за изследването на едно от най-трудно достъпните места на света: ОКЕАНА. Със завладяващи герои, зрелищна обстановка и грандиозния стил на писане на Жул Верн, който обединява всичко това, „Двадесет хиляди левги под водата“ е шедьовър на научната фантастика, заслужаващ да бъде прочетен от онези, които търсят бягство в царството на мистерията и величието, скрито под пенещите се вълни.

Автор

Жул Верн

Жул Верн (1828-1905) е френски писател, поет и драматург. Той е вторият най-превеждан автор в света. Неговите романи полагат основите на съвременната научна фантастика, тъй като той пише за различни иновации и технологични постижения години преди да станат реалност.


През цялото си детство Верн е обсебен от историите за морски приключения и корабокрушения, споделени от първия ...

Допълнителна информация

Година 2022
Превод Константин Константинов
Оригинален език Френски
Дизайн Яна Аргиропулос
Обем 520 с.
Формат 14 х 21 см.
Корици Твърди
Категории Enthusiast Books

За медиите

Несъмнено всички са чували за капитан Немо и удивителния подводен свят на Жул Верн. Време е читателите да направят един по-различен прочит на класическата история за необикновената експедиция в океанските дълбини. Новото издание на „Двадесет хиляди левги под водата“ от „Ентусиаст“ е осъвременено и съдържа допълнителни, непревеждани досега пасажи от автентичния текст на Верн и предговор от редактора на книгата Александър Попов. А стилният дизайн и оформление са дело на Яна Аргиропулос. Романът поставя началото на поредицата на „Ентусиаст“ със знакови творби на френския писател.

Наричан „бащата на научната фантастика“, Жул Верн е един от най-четените и превеждани автори в света. Неговите романи полагат основите на жанра в съвременната литература. Верн пише за различни иновации и технологични постижения години преди да станат реалност, като повлиява осезаемо на научните среди. Например първата атомна подводница „USS Nautilus“ е кръстена на подводницата на капитан Немо. А Романът „От Земята до Луната“ представя Флорида като най-логичното място за изстрелване на превозно средство в космоса, откъдето 85 години по-късно излита първата ракета.

Жул Верн оказва голямо влияние и на едни от най-известните автори на фантастични и философски романи като Блез Сандрар, Ролан Барт, Марсел Еме, Антоан дьо Сент-Екзюпери, Жан-Пол Сартр и др. „Всички ние, по един или друг начин, сме деца на Жул Верн“, споделя писателят Рей Бредбъри за литературата и науката в световен мащаб.

„Двадесет хиляди левги под водата“ разказва изумителната история за трима мъже в търсене на мистериозно чудовище, скрито в океана. Смята се, че създанието е със свръхестествени размери и способности. Когато уважаваният учен Пиер Аронакс получава възможността да улови съществото, той не се замисля и незабавно започва мисията. Но странен обрат на събитията води до залавянето му, заедно със слугата му Консей и канадския китоловец Нед Ланд.

В настоящия си вид „Двадесет хиляди левги под водата“ в много по-голяма степен се доближава до оригиналния текст. Със завладяващи герои, зрелищна обстановка и грандиозния стил на писане на Жул Верн, който обединява всичко това, романът ще завладее всеки, желаещ да се докосне до царството на мистерията и величието, скрито под пенещите се вълни.

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: