За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Бретонско злато

Бретонски прибой
Бретонски прибой
Британия Роуд 22
Британия Роуд 22
Автор: Жан-Люк Баналек 3343
16.00 лв. 12.80 лв. 2022-12-11 23:59:59 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-224-3

Най-личният случай на комисар Дюпен сред бретонските солници 

Аромат на виолетки, смесен с мириса на тежка глинена почва, сол и йод, се носи из въздуха над Бялата страна – това са живописните естествени солници, покрили полуостров Геранд. Комисарят Дюпен се наслаждава на спокойствието и тишината на величествената природа и на великолепието на „бялото злато”, когато отекват първите изстрели. Никога досега той не е бил в такава непосредствена опасност.

По молба на своя приятелка – журналистката Лилу Бревал – комисарят се е заел да издирва тук някакви видени от нея мистериозни бидони, когато внезапно се оказва мишена на невидим убиец. Малко по-късно Лилу изчезва безследно. Случаят е поет от Силвен Розе, комисарка от местния департамент, а на Дюпен му е възложено да й помага.

Какво се случва в солниците, току пред очите им? Дюпен и Розе трескаво търсят улики и проверяват алибита, разследват конфликти на интереси и лични вражди сред живописния залив Морбиан и великолепните му солници. И докато безуспешно издирват Лилу Бревал, намират местния мастит собственик на солници мъртъв в гаража му. Един изстрел в дясното слепоочие преобръща всички версии.

 

Увлекателна поредица, доставяща истинско удоволствие, която с всяка следваща книга става по-добра.

Грация

 

Прочетем ли книгата, веднага ще ни се прииска да отидем на Атлантическото крайбрежие в северната част на Франция и там да вкусим деликатесите, които опитва и Дюпен.

Нойе Люцернер Цайтунг

Автор

Жан-Люк Баналек

Писателят Жан-Люк Баналек пише под псевдоним. Той е роден през 1967 г. в Брест. Баща му е от Бретан, а майка му – от Рейнската област. Работи в Германия и Финистер, Франция и живее в двете държави със семейството си. „Бретонски афери” е дебютният му роман. Следват „Бретонски прибой” и „Бретонско злато”. Поредицата, посветена на комисар Дюпен придобива ...

Допълнителна информация

Година 2017
Превод Ваня Пенева
Оригинален език Немски
Дизайн Анна Георгиева
Обем 356 с.
Формат 14 х 21 cm
Корици Меки
Категории Enthusiast Books

За медиите

В края на февруари издателство „Ентусиаст“ публикува третия криминален роман на писателя Жан-Люк Баналек, чийто стил често е сравняван с този на Жорж Сименон и Агата Кристи. Още с появата на първата книга от поредицата – „Бретонски афери“, тя заема второ място сред бестселърите на сп. „Шпигел“. Правата за книгите са купени в Чехия, Франция, Италия, Полша и Испания. Над 1 милион копия са продадени от първите три книги от поредицата – „Бретонски афери”, „Бретонски прибой” и „Бретонско злато”. Успехът на поредицата е толкова голям, че бързо я отвежда към киноиндустрията в Германия, където се снима филм по историята.
В „Бретонско злато“ Баналек не изневерява на безупречния си усет за завладяващи интриги, вплитайки в криминалния сюжет и разнообразна информация за Геранд, историята на солта и увлекателни местни легенди. Резултатът е наситена с напрежение история, която държи читателите нащрек до последната страница.
След пет седмици, прекарани в работа с документация в кабинета му, комисарят Жорж Дюпен получава странна молба от разследващата журналистка Лилу Бревал. Тя го моли да отиде до Бялата страна – огромните солници, простиращи се на полуостров Геранд, и да огледа един конкретен солник. Там според нея са складирани съмнителни сини пластмасови бидони. Макар че комисарят не отговаря за този район, той приема задачата с радост: така ще може да се откъсне за малко от скучната работа на бюро и да се наслади на спокойствието на природата между бушуващия Атлантик и идиличните рекички на Бретан.
Но първите изстрели отекват още с пристигането му, докато комисарят спокойно съзерцава солниците и безуспешно се опитва да открие нещо нередно. Без да знае защо, Жорж Дюпен е станал мишена на невидим убиец и се разминава на косъм от смъртта.
Извън своя район на правомощия, Дюпен може да действа единствено от позицията на помощник на комисарката от местния депертамент Силвен Розе, с която още от началото имат разногласия и едва прикриват професионалната си ревност. Двамата се заемат със случая. Кой се опитва да го убие и защо? Когато и Лилу Бревал изчезва безследно, става ясно, че Бялата страна е колкото живописно, толкова и опасно място, което крие тъмни тайни. Местните власти се нуждаят от помощта на опитния Дюпен, но комисарката Силвен Розе от комисариата в Геранд като че ли не е очарована от идеята.

Увлекателна поредица, доставяща истинско удоволствие, която с всяка следваща книга става по-добра.
Грация

Прочетем ли книгата, веднага ще ни се прииска да отидем на Атлантическото крайбрежие в северната част на Франция и там да вкусим деликатесите, които опитва и Дюпен.
Нойе Люцернер Цайтунг

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“  и „ЕКОНТ“ (временно не се извършват доставки с куриерска фирма "ЕКОНТ"!) след като Потребителя избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00ч. ще бъдат изпълнявани най-рано в следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон: +359 878 903 665 или +359 879 009 566.
Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

*За повече информация – ценова листа „ЕКОНТ“ временно не се извършват доставки с куриерска фирма „ЕКОНТ“!

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 10.03.2022г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: