За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Библията на дявола

Бел Ами
Бел Ами
Детективска агенция Private. БЕРЛИН
Детективска агенция Private. БЕРЛИН
Автор: Рихард Дюбел 3209
22.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Не е наличен

Информирай ме при наличност

ISBN: 978-619-164-223-6

Стара легенда разказва как един монах, в изкупление на чудовищен грях, бил зазидан в килия, където трябвало да напише книга, събрала цялата мъдрост на света. Когато наближил сетният му час, монахът с ужас разбрал, че няма да може да довърши книгата. Затова повикал на помощ дявола и князът на мрака без колебание се отзовал.

“Библията на дявола” пренася читателя в заснежена Виена, в Прага, Рим и Толедо. Отвежда го в стари манастири, в късащи сърцето приюти, сред скитници и бездомници; открехва му завесата към дома на виенския търговец Никлас Вийгант и болката, заровена зад делничното благополучие на семейството. Разказът отвежда замаяния читател в мрачните покои на император Рудолф II, под пищните колонади на папските палати, настанява го сред зрителите на зловещото аутодафе, разплита пред него дворцови интриги и току раздипля стари легенди.

В годините, последвали Вартоломеевата нощ във Франция и откриването на Новия свят, в сърцето на Европа цари разединение и хаос. Устоите на вековната религия са разклатени и сякаш сам дяволът е хвърлил мрежите си над света. Но както винаги е било, насред безумието на времето, разцъфтява любовта – устояла на смъртта, на калните улици, на грозните приюти, на страха, на огорчението, на невежеството и фанатизма, на амбицията и глупостта.

А заветът на Лукавия още броди по света…

Автор

Рихард Дюбел

Рихард Дюбел е роден през 1962 г. близо до Ландсхут, Бавария, където живее и до днес със семейството си. От малък обича да чете научна фантастика и любовта му към жанра го подтиква по-късно да започне да пише свои истории. Първите му произведения са кратки разкази, с които два пъти печели награди от различни конкурси. След това работи като автор, график и член на редакционния екип на няколко с...

Допълнителна информация

Година 2016
Превод Людмила Костова
Оригинален език Немски
Дизайн Фиделия Косева
Дизайн Фиделия Косева
Обем 666 с.
Формат 16.5 х 23.5 cm
Корици Меки
Категории Enthusiast Books

За медиите

В първите дни на декември издателство „Ентусиаст“ публикува забележителния роман „Библията на дявола“ от Рихард Дюбел. Немският автор от малък е пристрастен към научната фантастика и любовта му към жанра го подтиква по-късно да започне да пише свои истории. Така през 2003 г. авторът получава Насърчителната награда за култура, а три години по-късно Немските литературни дни му оказват честта да посветят празника на неговите произведения. През настоящата 2016 г. Рихард Дюбел  е номиниран за наградата на читателите на lovelybooks в две категории: исторически роман и детски книги.

„Библията на дявола“ е интересна симбиоза между криминален роман, средновековен трилър, теория на конспирацията и приключенски сатиричен роман от ХVІ-ХVІІ в., в който намира място и колоритната личност на лудия император Рудолф ІІ Хабсбургски, известен с болезнената си любов към алхимията. Романът разказва легендата за времената малко след Вартоломеевата нощ във Франция, когато всички папи, кардинали, алхимици издирват Библията на дявола. Тайнствената книга е писана 400 години по-рано и е скрита в един бенедиктински манастир в Южна Бохемия, където я пазят седмина монаси. Всеки се надява, че ако се сдобие с нея, ще може да владее света.

Според легендата преди стотици години един монах, в изкупление на чудовищен грях, бил зазидан в килия, в която за една нощ трябвало да напише книга, събрала цялата мъдрост на света. Той работел усърдно, но в един момент силите на тялото отказали да следват поривите на духа и монахът с ужас разбрал, че няма да може да довърши творбата си. Затова повикал на помощ дявола и князът на мрака без колебание се отзовал. На сутринта книгата била написана, а монахът – мъртъв. Така по света се ширнал заветът на лукавия и всеки искал да се домогне до него, за да придобие могъщество, с което би могъл да унищожи света – с лоши или... с най-добри намерения.
„Библията на дявола“ преплита няколко сюжетни линии и разкрива съдбата на един виенски търговец и семейството му, както и на един епископ, всички свързани по някакъв начин с могъщата книга. Романът описва и избора на няколко папи, които след напразен опит да открият загадъчния манускрипт все попадат на копието му и след това мистериозно умират. Разказва се и за самия император Рудолф, който покровителства всички алхимици и шарлатани в империята и когото съдбата среща с Андрей. 

Кодекс Гигас е написана в началото на ХІІІ в. и е най-голямата книга в целия свят. Наречена е така заради една илюстрация на сатаната на една от нейните страници, заради която се раждат и много легенди. Изданието е изящно, написано е на латински в един беден бенедиктински манастир в днешна Чехия. Липсват обаче осем страници, мистериозно изчезнали, което също става причина за възникването на много теории. Липсващите страници са ключът към загадката в романа, защото те крият цялото знание на земята. А който се добере до това знание, той ще владее света. И така книгата поема своя път от манастир на манастир, от град на град, от ръцете на един притежател в ръцете на друг. 
 

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: