За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Рихард Дюбел

Рихард Дюбел е роден през 1962 г. близо до Ландсхут, Бавария, където живее и до днес със семейството си. От малък обича да чете научна фантастика и любовта му към жанра го подтиква по-късно да започне да пише свои истории. Първите му произведения са кратки разкази, с които два пъти печели награди от различни конкурси. След това работи като автор, график и член на редакционния екип на няколко списания.

„Както подобава на един въодушевен тийнейджър, така се случи и в моя живот като автор: завърших училище, започнах работа, записах се на квалификационни курсове и направих първите си стъпки в кариерата“, разказва писателят. Тогава се връща и интересът му към научната фантастика, а с нея и към историята. Така се ражда и идеята му да напише исторически роман. Опитва се да пише и в жанра на черния криминален роман, в стила на Реймънд Чандлър – „черна“ поредица, чиято тема и действия не са типичните за историческия криминален роман, но ръкописите му първоначално са отхвърлени от всички издатели, на които ги предлага.

Така първият му издаден роман става Der Tuchhändler. В последствие той сключва договори с различни издателства в Германия за произведенията си от раличините жанрове, в които твори: исторически романи, криминални, историческо-фантастични, както и една поредица за деца с главен герой най-големия детектив в света. Стреми се произведенията му да бъдат не само драматични, но и педагогически насочени.

През 2003 г. в Ландсхут получава Насърчителната награда за култура, а през 2006 г. Ландсхутските литературни дни му оказват честта, да посветят празника на неговите произведения.

Рихард Дюбел работи и като местен екскурзовод и показва на участниците в културните прояви, които организира, забележителния Ландсхут с неговата 300-годишна история. Понякога направо устройва турнир по печене на гевреци или вкусна крими-вечеря в замъка „Траусниц“, на която се обсъжда убийство с вплетена в него средновековна история.

В сценичната си дейност си сътрудничи много добре с рокбандата в средновековен стил OTUS GAUDEO, с която представят на сцената музикалния вариант на цялата трилогия за „Кодекс гигас“.

Номиниран е за наградата на читателите на lovelybooks за 2016 г. в две категории:

- исторически роман (за „Krone des Schicksals“ – „Короната на съдбата“);

- детски книги (за Last Secrets 2 – „Das Geheimnis von Atlantis“ – „Тайната на Атлантида“).

Книги

Показване на 1-1 от 1 запис.
Библията на дявола
Изчерпан

Библията на дявола

Автор: Рихард Дюбел
22.00 лв.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: