За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
„Адреналин“ – Златан Ибрахимович разкрива своя път към величието

„Адреналин“ – Златан Ибрахимович разкрива своя път към величието

Най-резултатният голмайстор във футбола Златан Ибрахимович представя своята нова автобиография на българската публика. Три месеца след като се сбогува с терена, шведската суперзвезда споделя своите лични признания за живота и кариерата си и добавя изненадващи анекдоти за най-добрите играчи и мениджъри в света. „Адреналин“, издавана от „Ентусиаст“, е написана в съавторство с италианския журналист Луиджи Гарландо и е преведена на над 25 езика по целия свят.

Златан Ибрахимович е най-известен като нападател на италианския клуб от Серия А „Милан“ и на националния отбор на Швеция. Кариерата му започва през 1999 г. и завършва през 2023 г. С над 570 отбелязани гола Ибрахимович е определян като един от най-великите футболисти на всички времена.

Луиджи Гарландо е италиански журналист и писател. Още от дете е голям футболен фен, а след като завършва висшето си образование, започва работа в най-четения спортен вестник в Италия „La Gazzetta dello Sport“. Гарландо е автор на няколко успешни поредици от романи и комикси за деца, чиято основна тема е спорта.

„Адреналин“ разказва историята на Ибра в средата на неговия житейски път – в края на футболната му кариера и едно различно бъдеще, което засега остава неясно. Тази книга отразява положението му на ръба между два свята и говори за смелостта да бъдеш себе си.

Всяка глава започва с разказ от терена и завършва с разсъждения върху всекидневния живот, от гола до щастието, от съдията до справедливостта, от асистенцията до приятелството, от травмата до смъртта. Златан признава, че мисълта да спре да играе го тревожи. Колкото повече се приближава моментът, в който ще остави футбола, толкова повече нараства страхът от бъдещето.

„Адреналин“, заглавието на книгата, е ключовата дума на живота ми“, споделя Ибрахимович. „Във всяко нещо, което правя, имам нужда да намеря предизвикателство и да вложа максимална доза страст. Да изстискам сърцето си. Така е било и така ще бъде завинаги. Имам нужда да усетя как адреналинът пулсира във вените ми.“

„Адреналин“ – Златан Ибрахимович разкрива своя път към величието
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: