За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Инициативата „Стара хартия за нова книга“ получи специалната награда ENGAGE на БФБЛ

Инициативата „Стара хартия за нова книга“ получи специалната награда ENGAGE на БФБЛ

Кампанията е отличена с приз за най-голяма социална ангажираност на служителите


На 14 март 2023 г. в хотел „Балкан Палас“ на тържествена церемония се проведе 20-ото юбилейно издание на престижните Годишни награди на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Най-голямото отличие – ENGAGE – беше връчено на „АЛТО КОМЮНИКЕЙШЪНС ЕНД ПЪБЛИШИНГ“ ООД за националната инициатива „Стара хартия за нова книга“. Призът се дава на проект с най-висока обществена ангажираност на служителите. За него се състезават всички компании, участвали в конкурса, а носителят се определя от Британското посолство. Наградата утвърждава успеха и репутацията на компанията и прави по-видими каузите, зад които застава.

Началото на инициативата „Стара хартия за нова книга“ е поставено през 2013 г. в София. Целта на организаторите от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“ е да мотивират децата още от най-ранна възраст да се научат да полагат грижи за природата и да изпитват любов към книгите и четенето. За десетте години в кампанията са се включили общо 60 338 малки участници, които с помощта на своите родители са събрали 321,1 тона хартия за рециклиране. Така те са спасили от изсичане 4175 дървета, а в замяна са получили 71 200 нови книги.

Организаторите на националната инициатива „Стара хартия за нова книга“ от Книжен център „Гринуич“ и „ЕКОПАК България“ изказват своята признателност на всички партньори, съмишленици и доброволци, взели участие в 10-те издания на кампанията. Те се реализираха благодарение на издателствата, подкрепили инициативата, всички общини, домакини на акциите, и библиотекарите в цялата страна, които помогнаха на децата да си изберат най-подходящите книги.

Инициативата „Стара хартия за нова книга“ получи специалната награда ENGAGE на БФБЛ
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: