За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
„Смяна на оптиката“ – роман за раздвоението

„Смяна на оптиката“ – роман за раздвоението

Известният писател Людмил Тодоров, носител на Националната награда „Христо Г. Данов“, се завръща на литературната сцена с най-новия си роман „Смяна на оптиката“, издание на „Ентусиаст“.

Людмил Тодоров е автор на два сборника с разкази и пет романа, между които „Шлеп в пустинята“, „Разглобено лято“ и „С череша се задави косът“. През 2013 г. получава престижното литературно отличие „Христо Г. Данов“, а през 2016 г. награда „Златно перо“ за принос към българската култура и изкуство.

В основата на романа „Смяна на оптиката“ стоят интимните семейни отношения. С напредването на разказа те се развиват, обогатяват се и се превръщат в модели на поведение. Романът изследва раздвоението на човешката личност като присъщо нейно качество.

Повествованието се води от името на съвременна млада жена с високи изисквания към себе си и към околните, което прави живота ѝ труден в едно социално слабо и нравствено изостанало общество. Нейният единствен пристан е семейството, в което е родена и израсла. Вътрешно раздвоена между своята емоционална, общителна майка и рационалния си, скептичен баща, тя живее в състояние на вечна несигурност. Душата ѝ е разпъната между две непримирими, несъвместими гледни точки към света.

„Смяна на оптиката“ изследва човешкото раздвоение като бреме, но и като двигател в нашия живот. Написан в характерния за Людмил Тодоров ироничен стил, романът съчетава сериозна, значима тема с хумор, лекота и непринуденост на изказа.

„Смяна на оптиката“ – роман за раздвоението
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: