За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
„Моят куфар на точки“ – когато мама и тате се разделят

„Моят куфар на точки“ – когато мама и тате се разделят

Книгата показва на децата, че след развода обичта и уважението остават


Трогателна и нежна история от френските автори Валери Вайсхар Джулиани и Сандра Солине разкрива как децата забелязват промените в семейството по време на раздялата на техните родители. „Моят куфар на точки“, издавана от „Ентусиаст“, среща малките читатели с Виолет, чиито майка и баща започват да се държат различно, докато един ден тя не се сдобива със своя куфар на точки. В края на книгата към родителите се обръща детския психолог и психотерапевт Надежда Милева, за да им даде насоки как да създадат увереност на детето си.

Още от малка Валери Вайсхар Джулиани започва да пише кратки текстове и стихове. Страстта ѝ към литературата за деца се появява по време на работата ѝ като учител, а основният ѝ източник на вдъхновение е нейният син. За създаването на „Моят куфар на точки“ тя се обръща към илюстраторката Сандра Солине, която този път влиза в ролята на писател.

Напоследък много неща в живота на Виолет се променят. Доскоро родителите ѝ са се целували и са се забавлявали заедно, но това е било преди да се разделят. Обаче има едно нещо, което ще остане завинаги: това, че майка ѝ и баща ѝ я обичат безкрайно.

За да се разбере идеята за раздялата, историята постепенно разкрива промяната в развлеченията на Виолет и семейството ѝ, а куфарът на точки служи като символ на споделената грижа върху детето.

„Съществува  концепция  в  обществото  ни,  според  която  децата  под  определена  възраст  „не  разбират“  или  не  са  засегнати  от  родителската  раздяла, но това не е така“, споделя Надежда Милева. „Децата от всички възрасти са чувствителни към родителския развод. Точно затова е важно какво чуват по темата, какво виждат  от  поведението  на  родителите и как  възрастните  се  справят  с  промяната.“

„Моят куфар на точки“ – когато мама и тате се разделят
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: