За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Ново издание въвежда децата в света на музикалните инструменти

Ново издание въвежда децата в света на музикалните инструменти

С обаятелна нотка и щипка магия чешката писателка Щепанка Секанинова и илюстраторът Якуб Ценкъл канят малките читатели да се запознаят с невероятните истории на пианото, флейтата, акордеона и още много други инструменти. „Енциклопедия на музикалните инструменти“, издавана от „Ентусиаст“, отвежда децата на симфонично пътешествие, което насърчава интереса и любовта към музиката с помощта на двамата духовити герои – щурчето Далибор и славейчето Чарли.

Щепанка Секанинова е автор на книги за деца. След гимназията учи чешка филология и история в Масариковия университет. Докато е още студентка, тя работи в телевизията в Бърно като репортер, а след като добива достатъчно опит, започва да продуцира развлекателни и детски програми. В момента тя е редактор в чешкото издателство „Albatros Media“.

След като завършва обучителна програма за преподаватели по изобразително изкуство, Якуб Ценкъл е привлечен от графичния дизайн. Много скоро той усъвършенства уменията си в сферата и работи в няколко арт студиа, а днес е илюстратор на свободна практика и се занимава основно с издания за деца.

Щурчето Далибор иска да стане виртуозен музикант. Но с кой инструмент да започне? С цигулка? С китара? С тромпет? С всичко наведнъж? Е, той има шест крайника, защо не?

Далибор и верният му приятел – славейчето Чарли, обикалят света и научават интересни факти за музикалните инструменти, някои от които са познати, а други – доста необичайни. Кой би предположил, че в Месопотамия на барабани са свирели само жени? Или, че в древни времена тромпетите са се употребявали само на бойното поле? А кой ли е инструментът на боговете? Освен историите, децата ще научат и за едни от най-известните музиканти и композитори, благодарение на които светът на музиката е толкова пъстър и богат.

Настоящото издание е своеобразно въведение в музикалната култура за всички малки ентусиасти. Те ще разберат повече за произхода, развитието и забележителната индивидуалност на различните видове инструменти.

Ново издание въвежда децата в света на музикалните инструменти
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: