За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Вълшебният свят на Елса Бесков идва у нас

Вълшебният свят на Елса Бесков идва у нас

За първи път малките читатели у нас имат възможност да се докоснат до необятния приказен свят на една от най-обичаните шведски писателки Елса Бесков. Създадена през 1910 г., книгата „Децата на Джуджан, горското джудже“ остава непреходна детска класика, с която са израснали няколко поколения. Приказката в рими излиза у нас от „Ентусиаст“ с оригиналните илюстрации на Бесков и в превода на изявения скандинавист Анюта Качева.

Елса Бесков (1874–1953) е сред най-популярните имена в шведската литература за деца. Като автор и художник тя получава международно признание за незабравимите истории, които пише, придружени със забележителни ѝ илюстрации. Нейните книги продължават да се преиздават по света.

Децата на Джуджан, горското джудже, живеят дълбоко в корените на един стар бор. Те събират горски гъби и боровинки, и се крият под мухоморките, когато вали. В гората малките се срещат с милите ѝ обитатели като катеричките и жабите, зайчетата и таралежа чичо Бодливко. Мама Сова им дава мъдри напътствия, а пък прилепът, който живее до езерото, дори ги вози на гърба си. Сред чудната гора живеят и магически същества като възстария трол и малките феи, които весело се реят на лунна светлина.

Когато есента настъпва, Джуджан и семейството му се запасяват с храна, за да преживеят дългата зима, докато топлият пролетен бриз не се завърне и игликата не подаде предпазливо глава от туфата.

„Всеки какво ли не приключение преживява и приказката безкрайна с настроение чудно ни дарява!“

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ТУК 

Вълшебният свят на Елса Бесков идва у нас
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: