За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Владимир Левчев изследва масонството във Великобритания и САЩ

Владимир Левчев изследва масонството във Великобритания и САЩ

Книгата обяснява философията на свободните зидари отвъд конспиративните теории


Още от самото си създаване масонството винаги е било мистерия за масовото общество. Новата книга от Владимир Левчев изследва Свободното зидарство и неговата история. „Масонството във Великобритания и САЩ: исторически документи и митове“, издавана от Ентусиаст“, разкрива реалната роля на масонските ложи, особено по време на буржоазните революции от XVIII и XIX в.

Владимир Левчев е български писател, поет, журналист и преподавател. Автор е на 15 стихосбирки, четири романа, както и на множество статии на културни и политически теми. Има няколко книги издадени в САЩ, Италия, Румъния и Северна Македония. По време на дългогодишния си престой във Вашингтон Владимир Левчев се запознава в дълбочина с тайните на масонството.

Много хора, включително и масони, които не познават историята и философията на своето братство, често се питат „Що е масонство?“. Все още никой не е дал окончателен и удовлетворяващ отговор, тъй като въпросът винаги остава отворен за по-задълбочени интерпретации. За да се избегнат конспиративните теории и догадки, Владимир Левчев се заема със задачата да даде дефиниция на Свободното зидарство и да разкрие неговата история във Великобритания и САЩ.

По естество масонството е сложна символна система, въплътена в таен ритуал. Той визуализира една своеобразна философия от времето на Английския ренесанс и Просвещението. Един начин на мислене, дискутиран от видната английска историчка Франсис Йейтс в книгата ѝ „Розенкройцеровото просвещение“.

Наистина ли масонството е всемогъщо тайно общество, което управлява целия свят? Създадена ли е Америка от масони? Религия ли е масонството? Или сатанински култ? С помощта на редица документи и лични свидетелства на видни масони Владимир Левчев дава просветление върху спорните въпроси по отношение на Свободното зидарство и неговата история.

Владимир Левчев изследва масонството във Великобритания и САЩ
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: