За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
„Вилма Хахова и миниатюрните пирати“ – абсурдно приключение с изящен хумор

„Вилма Хахова и миниатюрните пирати“ – абсурдно приключение с изящен хумор

Вдъхновена от творчеството на Разказвач №1 в света Роалд Дал, финландската авторка Нора Кунас прави своя дебют у нас с весела, жизнена и непринудена история, която обещава много смях и истинска забава. „Вилма Хахова и миниатюрните пирати“, издавана от „Ентусиаст“, разказва за шантавата авантюра, в която се забъркват две хлапета, една необикновена баба и говорещ петел заради банда дребни разбойници. През 2023 г. книгата печели швейцарската литературна награда Prix Chronos, с която се отличават издания за деца, посветени на приятелството и връзката между поколенията.

Нора Кунас учи в Академията за изкуства в Турку, където завършва специалност „Филм и медия“ и започва да работи за различни телевизионни продукции. Тя е автор на 8 книги за деца, в които преобладава налудничавият хумор, подправен със странни герои и бодро настроение.

За първия си роман „Вилма Хахова и миниатюрните пирати“ писателката обединява сили с финландския илюстратор Тему Юхани, който добавя щури образи към текста. Работата на Тему може да бъде видяна в още редица издания, публикувани в над 30 държави.

Историята започва с пристигането на Лили и Мико при неприятния им чичо Джим. Примирени, че ще прекарат поредното тягостно гостуване, децата дори не подозират, че то ще се превърне в най-вълнуващото им приключение благодарение на чудатата съседка Вилма Хахова. Тя и нейните приятели, говорещият петел Педро и бившият пират Торстен Дървения крак, усилено се подготвят за конкурса за аранжиране на цветя. Всичко върви по план до мига, в който скритите в мазето ѝ миниатюрни пирати оживяват и започват да вилнеят из града. Какви ли неприятности ще забъркат?

Романът съдържа всичко необходимо, за да завладее малките читатели – пленяващ сюжет, шеговити моменти и очарователни илюстрации. Допълнение към всичко това е ценното послание за разбирателството, екипната работа и взаимното уважение между хората без значение от възрастта.

„Вилма Хахова и миниатюрните пирати“ – абсурдно приключение с изящен хумор
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: