За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Ново преработено издание на „Пътуване до Края на света“ от Людмила Филипова

Ново преработено издание на „Пътуване до Края на света“ от Людмила Филипова

След дългогодишно отсъствие на родния пазар се завръща вълнуващият пътепис на Людмила Филипова от нейната първа експедиция до Антарктика. „Пътуване до Края на света“ представя един необикновен поглед към най-отдалеченото и енигматично място на Земята. Освен красотата и атмосферата на Ледения континент авторката разкрива и чисто човешките преживявания, изпълнени с множество изпитания и лишения. Изданието излиза под логото на „Ентусиаст“ с български и английски текст, придружен от стотици снимки, някои от които се публикуват за първи път.

Филипова тръгва на това дълго и трудно пътешествие по покана на Българския антарктически институт с лична мисия – да наблюдава природата и живота там, като събира максимално автентична информация. Тя е удивена от снежните пейзажи на този замръзнал свят, като същевременно вярва, че там се крият тайни от миналото, които могат да бъдат ключа към бъдещето на нашата планета. След първото ѝ участие през 2015 г. писателката се включва в още две експедиции до континента, провели се през 2016 и 2018 г.

„Антарктида е различна за всеки“, споделя Людмила Филипова. „За онези, които са ѝ се отдали, тя е страст, друг свят, докосване до същинската природа право в сърцето ѝ, сблъскване с крайностите и надхвърляне на собствените им лимити. Усещане за вечност и безсмъртие заради всекидневните рискове за живота на всеки, дръзнал да стъпи в земите ѝ.“

Подробните описания и интересните размишления позволяват на читателите да усетят непримиримата същност на една непокътната територия. Но това изследване не се ограничава само до природния феномен на Антарктида, то показва предела и скрития потенциал на човешките възможности.

Първата ѝ експедиция вдъхновява авторката да инициира поставянето на времева капсула на Антарктида с важни послания до утрешния свят, която да бъде отворена през 2065 г. В това второ издание на „Пътуване до Края на света“ Филипова разказва за развитието на проекта – днес капсулата вече е факт и чака хората от бъдещето да разберат какво им е съхранила.

Според проф. д-р Христо Пимпирев настоящата книга не е дневник на пътуване или традиционен пътепис за екзотични места. Тя е призив да се запази не само девствената природа и живот на Антарктида, но и взаимоотношенията между хората в най-висшата им форма. Тя не е само за едно далечно пътешествие през света, но и през нас самите.

Ново преработено издание на „Пътуване до Края на света“ от Людмила Филипова
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: