За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Ново колекционерско издание на „Спящата красавица“ от Братя Грим

Ново колекционерско издание на „Спящата красавица“ от Братя Грим

Приказката излиза със забележителните илюстрации на Катина Пеева


„Спящата красавица“ е несъмнено една от любимите приказки на децата по цял свят. Вечната класика на братя Грим е отново тук под знака на „Ентусиаст“ със завладяващите илюстрации на Катина Пеева. В продължение на две години художничката влага своя талант, за да вдъхне нов живот на тази история и да плени читателите от всички възрасти със своята артистичност.

Настоящото издание представя непреходната приказка през погледа на Пеева, който приканва малки и големи да направят повторен прочит на историята за прокълнатата принцеса. Илюстрациите са интуитивни и асоциативни, препращащи към други вълшебни разкази и митове, в които обичайните мотиви са животът и смъртта, светлината и мракът и неизменното възцаряване на справедливостта.

Водени от мисълта, че народното творчество изразява вечните радости, скърби, надежди и страхове на човечеството, немските фолклористи и лингвисти Якоб и Вилхелм Грим увековечават „Спящата красавица“ в своята колекция от детски и домашни приказки, предавани устно от поколение на поколение. Със своите теми за любовта, съдбата и триумфа на доброто над злото, историята продължава да се съхранява във времето и културата.

Този елегантен вид на книгата с изящни образи и пейзажи, прецизни детайли и наситени цветове умело пренася читателите в магичното царство, което заспива непробудно в очакване на заветната целувка.

„Илюстрациите по „Спящата красавица“ се появиха като продължение, надграждане на един стар мой проект – серия от портрети на герои от класически приказки, жанр, който винаги ме е привличал и вълнувал“, споделя Катина Пеева. „Стилът, който съм използвала, е по-сложен, по-натурен от нещата, които съм рисувала досега. За мен работата по тази книга беше експеримент и лично предизвикателство.“

 


За Катина Пеева

Катина Пеева е родена през 1980 г. в София. През 1999 г. завършва курс по класическа анимация при Пройко Пройков, след което в продължение на 6 години работи като асистент-аниматор.

През 2006 г. завършва специалност „Сценография за куклен театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, където от 2009 до 2014 г. работи като гост-преподавател – асистент на проф. Майя Петрова.

През годините Катина работи като куклен сценограф, аранжор, илюстратор на учебни помагала, художник и дизайнер. Интересите ѝ са насочени към областта на илюстрацията и изработването на кукли. Намира вдъхновение в митологията, народните поверия и вълшебните приказки.

Първата издадена художествена книга с нейни илюстрации е „Непознатото дете“ от Е. Т. А. Хофман, която обединява литературата, музиката и изобразителното изкуство.

 

Ново колекционерско издание на „Спящата красавица“ от Братя Грим
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: