За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Излиза сборник с избрани статии на Траян Конов

Излиза сборник с избрани статии на Траян Конов

Траян Конов е познат с работата си в областта на облигационното право. По време на дългогодишната си практика той пише множество статии, свързани с тълкувателни дела на Върховния касационен съд по отношение на гражданското и търговското право. Новият сборник „Теоретични възгледи и анализи по тълкувателни дела“, издание на „Ентусиаст“, съдържа най-съществените трудове на автора за последните десет години. Там могат да бъдат прочетени и непубликувани до момента становища по тълкувателни дела, разглеждани и решени от ВКС.

Авторът излага своите теоретични схващания за облигационното право и ролята му за формиране на правото и правното мислене, за противоправността и системата на българската извъндоговорна отговорност, споделя разсъжденията си относно договора в полза на трето лице и повдига въпроса доколко разликата между стария и новия дълг и намерението за новиране са кумулативни предпоставки на новацията в действащото българско право.

В книгата са представени и анализи по знакови тълкувателни дела на Общото събрание на Търговската и Гражданската колегия на Върховния касационен съд.

 

За автора

Доц. д-р Траян Конов е лектор по облигационно право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, практикуващ адвокат от Софийската адвокатска колегия от 1992 г., член на редакционния съвет на списание „Търговско право“ от основаването му през 1991 г. и главен редактор от 2012 г., член на редакционната колегия на електронно списание „Ius Romanum“. Бил е член на Научната комисия по обществени науки (2002 – 2005 г.), заместник-председател на Научната комисия по правни науки при Висшата атестационна комисия към Министерски съвет (2005 – 2008 г.) и член на Консултативния съвет по законодателството към председателя на ХХХІХ (2001 – 2005 г.) и ХL (2005 – 2009 г.) Народно събрание.

Излиза сборник с избрани статии на Траян Конов
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: