За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Из „Мистичните пътеки на България“

Из „Мистичните пътеки на България“

На пътешествие из 50 лековити и чудотворни места ни повежда журналистката Ирена Григорова в новата си книга „Мистичните пътеки на България“, издавана от „Апостроф“. След „Прастари времена“, в която Григорова тръгна по следите на митични герои и разказа приказни легенди за българските земи, този път тя представя истории за древни светилища и християнски храмове. Някои от тях са популярни, а други не чак толкова, но всички те притежават мистериозна и лечебна сила.

Текстовете разказват преживяванията на авторката от първо лице и включват истории на хора, които са изпитали чудодейната мощ на тези обекти. В изданието читателите ще открият информация за древни светилища, скални църкви и параклиси, манастири, пещери, чудотворни икони, празници и ритуали, свързани с изброените места. Освен че включва над 100 цветни фотографии, в книгата е поместена и карта, обозначаваща местоположението на обектите. Авторката ни дава подробни инструкции – на база личния си опит – как да стигнем до всеки от тях.

Параклисът с тайнственото дърво в град Перник, Пещерата на свети Иван Рилски, Мегалитното светилище на плодородието Кулата до град Стрелча, Мегалитното светилище Бегликташ, Бистрешкият манастир и целебната пещерна вода и много други. Според Ирена Григорова това са целебни места, на които се случват чудеса. Разказват за силна положителна енергия, благодат и божествено присъствие.

Десетки въпроси намират своето обяснение в „Мистичните пътеки на България“. Какво представляват ритуалите за зачеване? Как се избира светец пазител? Какво са оброците и какви видове оброци съществуват? Възможно ли е скални светилища отпреди хиляди години да действат и днес, икони да плачат от милост към хората и изворна вода да е „жива“ като в приказките? Как така на толкова малка територия има толкова много „благословени“ места?

„За добро или за урок сме се родили точно тук.“, пише авторката. „Затова и има такава остра разлика между „светли“ и „тъмни“. Затова и постоянно се клатушкаме от крайна доброта и наивност до агресия и злоба. Всички ние сме деца на тази свещена земя и притежаваме огромна сила както да създаваме, така и да рушим. И това са нашите уроци. На кое ще позволим да надделее зависи единствено от нас самите.“

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ТУК.

Из „Мистичните пътеки на България“
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: