За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Българска аниматорка от студио „Уолт Дисни“ представя у нас първата си книга

Българска аниматорка от студио „Уолт Дисни“ представя у нас първата си книга

Талантливата аниматорка Светла Радивоева повежда малките читатели на приказно пътешествие в гората с първата си книга „Конфитюрът на Малина“. Изданието е част от поредицата на студио „Уолт Дисни“, която цели индивидуално да представи работата на своите забележителни художници. В България чудатата история, посветена на споделянето и приятелството, излиза под знака на „Ентусиаст“.

Светла Радивоева стои зад едни от най-успешните продукции на студио „Уолт Дисни“ като „Замръзналото кралство“, „Разбивачът Ралф“, „Зоотрополис“, „Смелата Ваяна“, „Замръзналото Кралство 2“, „Енканто“ и др.  Още от малка тя има силна страст към рисуването. Започва кариерата си в малко студио в България като асистент аниматор, a по-късно става 3D аниматор на компютърни игри. През 2010 г. работи по първия си пълнометражен анимационен филм в Белгия.

„Отдавна исках да творя и в друга област освен в анимацията“, споделя Светла Радивоева. „С „Конфитюрът на Малина“ имах възможност да участвам в целия процес по създаването на книгата и да поведа читателя на емоционално приключение. Много се вълнувах да работя по изданието, защото рисуването винаги е било неизменна част от живота ми.“

Историята разказва за срамежливото таралежче Малина, което живее в гората и много обича да чете. Освен това то отглежда малини в градината си, за да прави от тях вкусен конфитюр. Един ден, когато конфитюрът привлича вниманието на съседите ѝ, Малина се запознава с тях, черпи ги със сладкото и скоро става част от сплотена общност.

Светла отбелязва, че конфитюрът е символ на щедростта и добротата на Малина, която обединява всички животни в гората и открива нови приятелства. Затова в края на книгата е приложена и рецептата за приготвяне на вкусното сладко с напомняне за споделяне.

Българска аниматорка от студио „Уолт Дисни“ представя у нас първата си книга
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: