За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Защото никога няма да се срещнем

Детективска агенция Private. Заподозрян №1
Детективска агенция Private. Заподозрян №1
Звездата на Стриндберг
Звездата на Стриндберг
Автор: Лия Томас 4551
16.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-242-7

Оли и Мориц са най-добри приятели, но никога няма да се срещнат. Оли страда от опасна за живота алергия към електричеството, а слабото сърце на Мориц изисква пейсмейкър. Ако някога се срещнат, и двамата могат да умрат. Двете момчета живеят като изгнаници от обществото, но чрез писмата, които си разменят, помежду им се установява силна връзка – спасително въже в мрачни времена: когато единствената приятелка на Оли, Лиз, го изоставя, а Мориц се бори с грубиян, решен да го унищожи. Но когато Мориц разкрива ключа към общото им, зловещо минало, започнало преди години в загадъчна германска лаборатория, приятелството им е изправено пред изпитание, което нито единият, нито другият е очаквал.

Разказана под формата на писма от Оли и Мориц – два необикновени нови гласа, – тази история за невъзможно приятелство и надежда при странни обстоятелства съчетава елементи на научна фантастика с темите за порастването. Забавен, мрачен, невероятно вдъхновяващ и абсолютно незабравим разказ.

Автор

Лия Томас

Лия Томас завършва Университета Клериън през 2010 г. Започва да пише разкази още в училище. Има публикувани произведения в многобройни литературни списания и антологии. Към момента има две издадени книги – дебютният ѝ роман „Защото никога няма да се срещнем“ и продължението му „Nowhere near you“. Любимата книга от детството ѝ е „Вещиците“ на Роалд Дал,...

Допълнителна информация

Година 2017
Превод Мариана Христова
Оригинален език Английски
Дизайн Яна Аргиропулос
Обем 344 с.
Формат 14 х 21 cm
Корици Меки
Категории Enthusiast Teen's Books

За медиите

„Защото никога няма да се срещнем“ е загадъчното заглавие на епистоларния янг адълт роман, с който Лия Томас дебютира на книжния пазар. Не е изненада, че младата писателка завладя тийнейджърската аудитория с разказа си за едно от най-странните приятелства в съвременната проза – това между Оли и Мориц, чиято евентуална среща може да убие и двама им. С неподражаем усет към проблемите, вълнуващи преобладаващата част от тийнейджърите, Лия Томас успява да създаде настолен роман за всеки подрастващ, като му предоставя възможността да се огледа в пълнокръвните й герои и да осъзнае, че никой никога не е напълно сам в трудностите.

„Къркъс Ривюс“ определя книгата като „остроумен и необичаен поглед върху приятелството и способността да превръщаме слабостите си в силни страни“, а „Пъблишърс Уикли“ пише в ревюто си: „Двамата герои може да са ексцентрични аутсайдери, но много от нас могат да се припознаят в увлекателния разказ за конфликтите в живота им, за разбитите им сърца и за връзката, която изграждат помежду си“. 

Оли и Мориц са най-добри приятели, които никога няма да се срещнат, защото в противен случай ги грози смъртна опасност. Оли страда от смъртоносна алергия към електричеството, а слабото сърце на Мориц изисква пейсмейкър. Двете момчета живеят като изгнаници от обществото, но чрез писмата, които си разменят, помежду им се установява силна връзка – спасително въже в мрачни времена: когато единствената приятелка на Оли, Лиз, го изоставя, а Мориц се бори с грубиян, решен да го унищожи. Противоположностите в характерите и ежедневието им едновременно се привличат и отблъскват, докато двамата приятели се сближават все повече и повече.
Когато обаче Мориц разкрива ключа към общото им, зловещо минало, започнало преди години в загадъчна германска лаборатория, приятелството им е изправено пред изпитание, което нито единият, нито другият е очаквал.

Разказана под формата на писма от Оли и Мориц – два необикновени нови гласа, –  тази история за невъзможно приятелство и надежда при странни обстоятелства съчетава елементи на научна фантастика с темите за порастването. Забавна с типично тийнейджърския си сарказъм, книгата приковава вниманието на подрастващите върху съществените елементи от живота и съзряването им.

„Защото никога няма да се срещнем“ е забавен, мрачен, невероятно вдъхновяващ разказ, който ще остави ясна следа в сърцето на читателя.

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: