За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Вик за близост. Звездите за своята Зорница

Виелица
Виелица
Власт
Власт
Автор: Иван Георгиев 4349
12.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-230-4

Българската популярна музика нямаше да бъде същата, ако в нея между 1964 г. и 1994 г. не беше творила композиторката Зорница Попова.

Едни от най-популярните до днес имена сред вокалните изпълнители достигат до своите звездни върхове благодарение на ръка, подадена от нея. Навреме, безкористно и човечно. Често – при самия дебют. Потвърждават го в настоящата книга Йорданка Христова, Мими Иванова, Кичка Бодурова, дует „Ритон”, Георги Христов, Росица Кирилова, Нели Рангелова… всъщност всички интервюирани.

Как са създадени песни като „Боса по асфалта“, „Джалма“, „Слънцето е в моите коси“, „Колко радост има“, „Грешна ли съм, Господи?“, „Ваза с цветя“, „Вик за близост“…

Защо поетът Йордан Янков е съавтор на 350 заглавия от творчеството й?

Защо утвърдени имена в популярната музика я чувстват близка като майка и роднина?

Защо й завиждат мъжете композитори?

Защо остава сама в живота?

„Вик за близост“е книга, която отговаря на много въпроси за историята на българската попмузика, уважава интересите на нейните почитатели и се надява да намери нови.

Автор

Иван Георгиев

Журналистът Иван Георгиев е арт-директор на в. „Минаха години“ и редактор във в. „Уикенд“. Посветил интересите си на историята на българската поп и рок музика, той е автор на биографията на Паша Христова „Една българска роза“, на фото-книга за Маргарита Хранова „Минутите, които разпилях с любов“, на два тома с очерци за легенди на българската ест...

Допълнителна информация

Година 2017
Дизайн Цвятко Остоич
Обем 152 с.
Формат 14 х 21 cm
Корици Меки
Категории Enthusiast Books

За медиите

Издателство „Ентусиаст“ публикува първата книга-изповед на звезди от българската поп сцена, посветена на българската композиторка и контрабасистка Зорница Попова. Сборникът с интервюта на журналиста Иван Георгиев е истинско събитие за музикалните среди в България, защото разказва за участието на авторката в създаването на едни от най-знаменитите хитове на родната сцена.

Зорница Попова e най-популярната и талантлива композиторка в новата ни история, създала поп хитовете на 60-те, 70-те, 80-те и началото 90-те години. Тя е първата жена, успяла да проникне в този изцяло мъжки бранш и да бъде приета в Съюза на българските композитори. И макар че личността ѝ остава в сянка през годините, именно тя е талантът, който стои зад непреходните шлагери: „Боса по асфалта“ в изпълнение на Росица Кирилова, „Джалма“ – вечният хит на дует „Ритон“, „Слънцето е в моите коси“, изпята от Мими Иванова, и десетки други. Още звезди, изявили се с нейна помощ, са Лили Иванова, Братя Аргирови, Мустафа Чаушев, Стефка Берова и Йордан Марчинков, както и формация „Тоника СВ“.

В сборника „Вик за близост“ авторът интервюира едни от най-популярните и до днес имена сред вокалните изпълнители, които достигат до своите звездни върхове, благодарение на творчеството на Зорница Попова. Сред тях са Йорданка Христова, Мими Иванова, Кичка Бодурова, дует „Ритон“, Георги Христов, Росица Кирилова, Нели Рангелова.

Почти всяка българска естрадна звезда има в репертоара си песен на композиторката. Талантливата авторка е подавала ръка на изпълнители, когато те са били напълно неизвестни и безрезервно им е помагала да открият себе си в музиката. Навреме, безкористно и човечно. Неслучайно в книгата някои от тях я наричат своя духовна майка.
Целият живот на Зорница Попова преминава под знака на реализирания собствен и чужд талант. Когато писателката Вера Грозева я пита „Какво определение бихте дали на думата талант?“ в блицинтервю за „Срещи с имена от естрадата“, тя побира целия си професионален живот в едно изречение: „Да можеш да правиш това, което гори в сърцето с всички сили“.

„Вик за близост“ е сборник с изповеди на популярни лица от поп сцената, който отговаря на много въпроси за историята на българската естрада. След прочита на тази книга личността на Зорница Попова става много по-близка на читателя, но и все така обвита в тайнственост.
 

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: