За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Масонството във Великобритания и САЩ: исторически документи и митове

Коко Шанел. Животът на една легенда
Коко Шанел. Животът на една легенда
The Intern
The Intern
Автор: Владимир Левчев 36092
Наличност: Наличен

ISBN: 9786191645060

Масонството като философия е сложна символна система, въплътена в таен ритуал. Ритуалът визуализира една своеобразна философия от времето на Английския ренесанс и Просвещението, един начин на мислене, дискутиран от видната английска историчка Франсис Йейтс в книгата ѝ „Розенкройцеровото просвещение“.

Настоящата книга отговаря на въпроса „Що е масонство?“ – като философия и като фратерално общество – отвъд конспиративните теории. В нея се изследва реалната роля на масонските ложи в историята, особено по време на буржоазните революции от XVIII и XIX век.

Автор

Владимир Левчев

 

Владимир Левчев е роденна 17.10.1957 г. в София. Завършва английска гимназия и изкуствознание в Художествената академия. Работи като редактор и преводач на поезия в издателство „Народна култура“ от 1982 до 1990 г. Oт януари 1989 г. издава забраненото тогава списание „Глас“. След 1990 г. е зам.-главен редактор на „Литературен вестник“. През 1...

Допълнителна информация

Година 2022
Обем 192 с.
Формат 13 х 20 см
Корици Меки
Категории Enthusiast Books

За медиите

Още от самото си създаване масонството винаги е било мистерия за масовото общество. Новата книга от Владимир Левчев изследва Свободното зидарство и неговата история. „Масонството във Великобритания и САЩ: исторически документи и митове“, издавана от Ентусиаст“, разкрива реалната роля на масонските ложи, особено по време на буржоазните революции от XVIII и XIX в.

Владимир Левчев е български писател, поет, журналист и преподавател. Автор е на 15 стихосбирки, четири романа, както и на множество статии на културни и политически теми. Има няколко книги издадени в САЩ, Италия, Румъния и Северна Македония. По време на дългогодишния си престой във Вашингтон Владимир Левчев се запознава в дълбочина с тайните на масонството.

Много хора, включително и масони, които не познават историята и философията на своето братство, често се питат „Що е масонство?“. Все още никой не е дал окончателен и удовлетворяващ отговор, тъй като въпросът винаги остава отворен за по-задълбочени интерпретации. За да се избегнат конспиративните теории и догадки, Владимир Левчев се заема със задачата да даде дефиниция на Свободното зидарство и да разкрие неговата история във Великобритания и САЩ.

По естество масонството е сложна символна система, въплътена в таен ритуал. Той визуализира една своеобразна философия от времето на Английския ренесанс и Просвещението. Един начин на мислене, дискутиран от видната английска историчка Франсис Йейтс в книгата ѝ „Розенкройцеровото просвещение“.

Наистина ли масонството е всемогъщо тайно общество, което управлява целия свят? Създадена ли е Америка от масони? Религия ли е масонството? Или сатанински култ? С помощта на редица документи и лични свидетелства на видни масони Владимир Левчев дава просветление върху спорните въпроси по отношение на Свободното зидарство и неговата история.

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: