Тази година поемаме на друго пътешествие и ни се иска колкото се може повече хора да дойдат с нас. Всичко започва в моята кухня, където има десетки килограми брашно, захар, яйца и масло, леят се литри прясно мляко, танцуват свежи пролетни зеленчуци и сладки сушени плодове, а агнешкото има аромат на мента. Изваждам тетрадката със спомени за срещнати по света различни вкусове и онази с рецепти, получени от нови приятели, идващи от различни държави. Запретвам ръкави и потеглям из дебрите на вкусните сладкиши, които християните в Ливан приготвят за Великден, замесвам малки козуначета с маков пълнеж, както ги харесват в Чехия и Полша, откривам любимата си, но забравена рецепта за ризото със зелени аспержи, което се приготвя през цялата пролет в Германия. Варя портокали, докато се стопят на гъсто сладко, и покривам с него полския маслен сладкиш, наречен „Мазурек“, изпичам пресни малки картофи с розмарин, както ги приготвят в Португалия и ги сервират към агнешкото за празничния обяд, пренасям се в Швеция с една особено привлекателна салата от яйца, лук и аншоа. За няколко часа се озовавам и в детството на Димитър, където заедно с него и баба Елена замесваме тестото за любимите в семейството им курабии. Приготвям всички онези рецепти – за италианския пай, спаначения киш, английските хлебчета, с които се срещнах преди две години наживо, и отново пътувам, докато ги вкусвам. И меся козунаци, разбира се. Меся ги бавно и с наслада, за да им дам нужното време и сили да се превърнат в пухкави сладки облаци. Димитър запечатва уханието на всички ястия в красивите снимки, които ще намерите в тази книжка. Рецептите са 23, сладки и солени. Носят всебе си духа на Великден, който можем да открием в сърцата на хора, разпръснати по целия свят, на всички континенти. И няма значение къде точно се намираме – във влак, на кораб или в самолет, в Азия, Африка или Европа, у дома с близките си хора или сами със себе си. Празникът се случва в нас дори и когато обикаляме света, седнали на кухненската маса с книжка с рецепти в ръка. Е, ще попътуваме ли заедно? Ирина Катеринска
Година | 2013 |
Дизайн | Димитър Катерински |
Обем | 52 с. |
Формат | 15 х 21 cm |
Корици | Меки |
Категории | Enthusiast Books |
Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.
Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.
Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:
+359 878 903 665 или +359 879 009 566.
Доставката се извършва само в работни дни.
enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.
*За повече информация – ценова листа „Спиди“
Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.
За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.
Актулизирана информация на 31.01.2023 г.